Coronacrisis

Vanwege de coronacrisis zijn de openingstijden van het gemeentehuis gewijzigd. 

  • Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend tussen 09:00 en 12:00 uur. 
  • U kunt alleen nog op afspraak komen. Een paspoort of rijbewijs ophalen kan wel zonder afspraak. 
  • U kunt alleen telefonisch een afspraak maken via 14 0592.
  • U kunt ons wel bellen en mailen. Veel zaken zijn online te regelen.
  • Kom alleen naar het afvalbrengstation als het nodig is en kom alleen! In verband met de extra maatregelen op het afvalbrengstation kan het zijn dat wachttijden langer zijn dan gebruikelijk.
  • Ben je ondernemer? Kijk dan op de Corona-pagina voor ondernemers.

Lees onze laatste updates over de coronacrisis.

Cultuurhistorie

Hier vindt u informatie over de historie van het cultuurlandschap, landschapselementen, bouwkunst en stedenbouw in de gemeente Aa en Hunze.

Cultuurhistorische Waardenkaart 

De cultuurhistorische waardenkaart is door de gemeenteraad vastgesteld in 2016. Het historische cultuurlandschap, de landschapselementen, de historische bouwkunst en stedenbouw in de gemeente Aa en Hunze zijn geïnventariseerd en inzichtelijk gemaakt op gedetailleerde cultuurhistorische waardenkaarten, die als pdf-bestand op deze pagina staan.

Landschapskaarten cultuurlandschap en landschapselementen

Landschapskaarten historische bouwkunst en stedenbouw

Digitale Erfgoedatlas

De digitale erfgoedatlas maakt cultuurhistorie toegankelijk voor inwoners, ondernemers, toeristen en scholieren. Eind 2018 zijn in de dorpen Gasselternijveen, Gieten, Annerveenschekanaal, Gasteren, Rolde en Grolloo avonden georganiseerd om verhalen op te halen over de geschiedenis van de dorpen en het landschap. 
Deze verhalen zijn opgenomen in de digitale erfgoed atlas, Erfgoedatlas Aa en Hunze, die in verschillende kaartlagen en themakaarten de essentie van het cultuurhistorische landschap en het rijke gevarieerde culturele erfgoed van de gemeente op een toegankelijke wijze zichtbaar maakt.