Trouwambtenaar Harry Dijkstra

Meer informatie over trouwambtenaar Harry Dijkstra

Trouwambtenaar Harry Dijkstra

Persoonlijk

Ik ben geboren in Winsum (Groningen), getrouwd en samen hebben we twee kinderen en vijf kleinkinderen. Na 1,5 jaar militaire dienst (radiotelegrafist) in Ede en Harderwijk, heb ik Geschiedenis gestudeerd aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Daarna ben ik 35 jaar docent HAVO/WWO geweest. Ik ben 16 jaar raadslid geweest en 6 jaar wethouder. In mijn vrije tijd houd ik van lezen, schaatsen, fietsen, lange afstandswandelen, hardlopen en reizen.

De dag

Het is een dag waarop je altijd alleen maar blije mensen ziet. Het is immers feest. Trouwen of het registreren van een partnerschap is een serieuze aangelegenheid. Je kiest niet zomaar voor elkaar. Maar dat wil niet zeggen dat de vrolijke noot of de luchtige toon moet ontbreken. Integendeel.

Vooraf ga ik bij jullie langs. Ik ben nieuwsgierig naar de manier waarop jullie leven, hoe jullie in de samenleving staan en wat jullie bezighoudt. Dat heeft ook met mijn eigen manier van leven te maken. Ik ben lid van de kerkelijke gemeente in Gasselternijveen van de Protestantse Kerk in Nederland en ga op zondag voor in kerkdiensten, in (vooral) de provincie Groningen.

Huwelijksvoltrekkingen en registraties van partnerschap kan ik eventueel in het Gronings doen.

Contact

Neem contact met mij op via hdijkstra@aaenhunze.nl