Koninklijke onderscheiding

Een Koninklijke onderscheiding voor diegene die bijzondere verdiensten voor de samenleving hebben of hebben gehad.

Als u iemand kent die een Koninklijke onderscheiding verdient, kunt u hem of haar daarvoor voordragen. Die persoon moet bijzondere verdiensten voor de samenleving hebben of hebben gehad.

Onderscheiding voor actieve vrijwilligers

Wilt u iemand voordragen voor een koninklijke onderscheiding? Houdt er dan rekening mee dat deze persoon nog als vrijwilliger actief moet zijn. Of tijdens de Lintjesregen hoogstens 1 jaar gestopt. De Lintjesregen vindt plaats op de laatste vrijdag voor Koningsdag.

Lintje Koningsdag 2017 uiterlijk 1 juli 2016 aanvragen

Aanvragen voor onderscheidingen uit te reiken op Koningsdag 2017 kon u tot 1 juli 2016 indienen. Op www.lintjes.nl vindt u een voorstelformulier. U kunt dit formulier invullen en indienen bij de burgemeester.

Lintje Koningsdag 2018 uiterlijk 1 juli 2017 aanvragen

Aanvragen voor onderscheidingen uit te reiken op Koningsdag 2018 kunt u tot 1 juli 2017 indienen. Op www.lintjes.nl vindt u een voorstelformulier. U kunt dit formulier invullen en indienen bij de burgemeester.

Aanvragen bij bijzondere gelegenheid

Voor aanvragen bij een bijzondere gelegenheid moet u het voorstel minstens vijf maanden voor de bijzondere gelegenheid indienen.

Onderscheiding aanvragen? Neem eerst contact op met de gemeente

Voordat u een aanvraag indient is het verstandig om contact op te nemen met de medewerker kabinetszaken via (0592) 26 77 79. Zij kan u in grote lijnen vertellen of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn om voor een onderscheiding in aanmerking te komen. Zo voorkomt u teleurstellingen en weet u zeker dat het verzoek op de juiste manier in behandeling wordt genomen.