Coronacrisis

  • In verband met Pinksteren is het gemeentehuis maandag 1 juni gesloten. Op overige werkdagen is het gemeentehuis geopend tussen 09.00 en 13.00 uur.
  • U kunt alleen nog op afspraak komen. Een paspoort of rijbewijs ophalen kan wel zonder afspraak. 
  • U kunt telefonisch een afspraak maken via nummer 14 0592.
  • U kunt ons wel bellen en mailen. Veel zaken zijn online te regelen.
  • Kom alleen naar het afvalbrengstation als het nodig is en kom alleen! In verband met de extra maatregelen op het afvalbrengstation kan het zijn dat wachttijden langer zijn dan gebruikelijk.
  • Ben je ondernemer? Kijk dan op de Corona-pagina voor ondernemers.

Lees onze laatste updates over de coronacrisis.

Ondernemers, verenigingen en stichtingen in Aa en Hunze kunnen uitstel van betaling gemeentelijke belastingen en pacht/huurgelden aanvragen

Ondernemers (inclusief zzp'ers) kunnen vanaf nu uitstel aanvragen voor de betaling van gemeentelijke belastingen. Dit geldt ook voor eventuele pachten/huren of andere vorderingen.

Ondernemers (inclusief zzp'ers), verenigingen en stichtingen kunnen vanaf nu uitstel aanvragen voor de betaling van gemeentelijke belastingen. Organisaties die door de gevolgen van het coronavirus in een financieel onzekere positie verkeren kunnen eenvoudig via een formulier om uitstel van betaling vragen. Ook stichtingen en verenigingen kunnen door middel van dit formulier uitstel aanvragen voor het betalen van belastingen en pacht-/huurgelden. Het gaat hierbij over de onroerende zaakbelasting (OZB), toeristenbelasting, rioolheffing, pacht en huurgelden en andere vorderingen van de gemeente.

Door het invullen van het formulier worden de invorderingsmaatregelen tot en met 31 augustus 2020 gestopt. Kijk hier voor meer informatie en het aanvraagformulier.

Vragen

Heeft u vragen over het aanvragen van uitstel of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer (088) 1230900.