Coronacrisis

  • Op werkdagen is het gemeentehuis geopend tussen 09.00 en 13.00 uur.
  • U kunt alleen nog op afspraak komen. Een paspoort of rijbewijs ophalen kan wel zonder afspraak. 
  • U kunt telefonisch een afspraak maken via nummer 14 0592.
  • U kunt ons wel bellen en mailen. Veel zaken zijn online te regelen.
  • Kom alleen naar het afvalbrengstation als het nodig is en kom alleen! In verband met de extra maatregelen op het afvalbrengstation kan het zijn dat wachttijden langer zijn dan gebruikelijk.
  • Ben je ondernemer? Kijk dan op de Corona-pagina voor ondernemers.

Lees onze laatste updates over de coronacrisis.

Glasvezel onderweg

“Ze hebt de sokken d’r in”. Vele kilometers glasvezelkabel liggen al in de grond. 14 verdeelstations zijn geplaatst en op 12 maart is in Eext het eerste adres aangesloten op glasvezel. Een mijlpaal in dit omvangrijke project.

Op 3 april ging de glasvezelkabel bij Eext onder de N33 door. Hierdoor kunnen de aansluitingen in Gasselte, Gasselternijveen, Gieterveen en Gieten binnenkort geactiveerd worden. In Grolloo en Rolde zijn de graafwerkzaamheden gereed.

De voorbereidingen voor de aanleg in Schipborg zijn gestart en tussen Spijkerboor en Eexterveen zijn de graafwerkzaamheden gestart. Het is een kleine greep uit de vele werkzaamheden die verricht worden. 

Ondanks het Coronavirus gaan de werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk door. Uiteraard volgen zij in de uitvoering van de werkzaamheden de adviezen en maatregelen van het RIVM op. Helaas betekent dit wel dat er geen informatiebijeenkomsten gepland kunnen worden om u bij te praten over dit onderwerp. Wilt u op de hoogte blijven? Houdt de website, de digitale nieuwsbrief en Facebook in de gaten.