Coronacrisis

  • Op werkdagen is het gemeentehuis geopend tussen 09.00 en 13.00 uur. Op woensdag tot 15.00 uur en op donderdag ook tussen 16.00 en 19.00 uur.
  • U kunt alleen nog op afspraak komen. Een paspoort of rijbewijs ophalen kan wel zonder afspraak. 
  • U kunt digitaal een afspraak maken of telefonisch via nummer 14 0592.
  • U kunt ons wel bellen en mailen. Veel zaken zijn online te regelen.
  • Kom alleen naar het afvalbrengstation als het nodig is en kom alleen! In verband met de extra maatregelen op het afvalbrengstation kan het zijn dat wachttijden langer zijn dan gebruikelijk.
  • Ben je ondernemer? Kijk dan op de Corona-pagina voor ondernemers.

Lees onze laatste updates over de coronacrisis.

Gemeente Aa en Hunze wijzigt openingstijden gemeentehuis en stelt ‘coronanummer’ in

De gemeente Aa en Hunze past de openingstijden van het gemeentehuis in Gieten aan. Inwoners worden gevraagd om zaken vooral digitaal of telefonisch te regelen en het gemeentehuis zoveel mogelijk te vermijden. Ook op het afvalbrengstation zijn maatregelen genomen om de verspreiding van het virus in te dammen en om het personeel te beschermen.

Online regelen

Vanaf donderdag 19 maart is het gemeentehuis geopend tussen 09:00 en 12:00 uur en uitsluitend voor mensen met een afspraak. De maatregelen gelden tot en met 6 april. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra benadrukt dat de dienstverlening van de gemeente Aa en Hunze beschikbaar blijft voor inwoners en bedrijven: "Maar zaken als een verhuizing, meldingen openbare ruimte en aanvragen voor een omgevingsvergunning kunnen makkelijk via de website geregeld worden. Dat geldt zelfs voor het aangeven van een geboorte.” Voor sommige zaken is het onvermijdelijk om naar het gemeentehuis te komen. Dat geldt bijvoorbeeld voor het aanvragen van een paspoort of een rijbewijs. De gemeente Aa en Hunze vraagt inwoners om daarvoor telefonisch een afspraak te maken via het algemene telefoonnummer 14 0592. Voor het ophalen van een rijbewijs of paspoort hoeft geen afspraak gemaakt te worden. 

Coronanummer

Ook heeft de gemeente een telefoonnummer (0592-267853) en e-mailadres (corona@aaenhunze.nl) in het leven geroepen voor vragen over de lokale gevolgen van de coronamaatregelen. Burgemeester Hiemstra: “Bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen. We snappen dat mensen met vragen zitten. Met die vragen kunnen ze bij ons terecht. We zullen ze zo snel mogelijk helpen.” 

Afvalbrengstation

Het afvalbrengstation blijft op de reguliere openingstijden open. We zien wel dat het erg druk is bij het ABS. Daarom zijn ook hier maatregelen genomen. Zo gaat de Gratis Compostdag niet door. Ook vragen we inwoners om afval dat niet per direct ingeleverd hoeft te worden (denk aan textiel of grofvuil) later in te leveren. De landelijke maatregelen gelden ook hier: blijf thuis bij verkoudheid of griepverschijnselen, neem de hygiënemaatregelen serieus en houd minimaal 1,5 meter afstand.