Coronacrisis

Vanwege de coronacrisis zijn de openingstijden van het gemeentehuis gewijzigd. 

  • Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend tussen 09:00 en 12:00 uur. 
  • U kunt alleen nog op afspraak komen. Een paspoort of rijbewijs ophalen kan wel zonder afspraak. 
  • U kunt alleen telefonisch een afspraak maken via 14 0592.
  • U kunt ons wel bellen en mailen. Veel zaken zijn online te regelen.
  • Het afvalbrengstation is open op de reguliere tijden. De Gratis Compostdag gaat niet door. 
  • Ben je ondernemer? Kijk dan op de Corona-pagina voor ondernemers.

Lees onze laatste updates over de coronacrisis.

Bericht van burgemeester Hiemstra: "Naoberschap hebben we nu meer nodig dan ooit."

De maatregelen om verdere besmetting van het coronavirus te voorkomen of te beperken hebben een grote impact op de samenleving en treffen ons allen. Lees het bericht van Burgemeester Anno Wietze Hiemstra.

Beste inwoners van Aa en Hunze, bedrijven en organisaties,

Het zijn bijzondere tijden. De overheid kondigde noodgedwongen maatregelen af om verdere besmetting van het coronavirus te voorkomen of te beperken. Alles wordt uit de kast gehaald. De volksgezondheid staat (volledig terecht) op de eerste plaats.

Deze maatregelen hebben een grote impact op de samenleving en treffen ons allen. We vragen individuele inwoners om zoveel mogelijk contact met andere mensen te voorkomen, thuis te werken waar dat kan en de hygiënemaatregelen in acht te nemen. Doet u dit vooral! Veel bedrijven en openbare gebouwen blijven tot en met 6 april dicht. Dat geldt ook voor de sporthallen en de buurthuizen. Op voor de samenleving cruciale beroepsgroepen en bedrijven wordt juist een dringend appel gedaan om aan het werk te blijven. De omvang en impact van deze maatregelen hebben we in de recente geschiedenis niet eerder gezien. Het vraagt van ons allen flexibiliteit, begrip, het gebruiken van het gezonde verstand en vooral ook omzien naar elkaar. We moeten elkaar helpen en steunen om door deze lastige periode heen te komen. Hoe ongewis die ook is.

Als gemeente nemen we ook onze verantwoordelijkheid. Wij dragen onze steen bij door waar nodig hulp te organiseren, antwoord te geven op vragen of deze door te zetten naar de juiste instanties. Uiteraard houden we de belangrijkste dienstverlening en bedrijfsprocessen op peil. Denk hierbij aan: riool/afval, geboorte/overlijden, afvalinzameling, facturen, verlichting, openbare orde en calamiteiten. Wel legt de gemeente de komende tijd de focus op wat echt moet en vraagt medewerkers zoveel mogelijk thuis te werken. De regionale crisisorganisatie vraagt ook van de gemeente de nodige capaciteit, waardoor ander werk blijft liggen. Dit kan gevolgen voor u hebben. Ik vraag daarvoor uw begrip.

Op onze website delen we regelmatig nieuwe informatie over de maatregelen en de gevolgen ervan voor Aa en Hunze. U heeft mogelijk aanvullende vragen over de lokale gevolgen van de coronamaatregelen. Denk aan eventuele consequenties voor uw bedrijf, organisatie of persoonlijk. Voor deze vragen is er vanaf aanstaande woensdag een speciaal telefoonnummer beschikbaar: 0592-267853. U kunt uw vraag ook via de mail stellen via corona@aaenhunze.nl. Voor vragen die niet over het coronavirus gaan blijven we telefonisch bereikbaar via het algemene telefoonnummer. We roepen inwoners op om, als ze contact met ons zoeken, dit zoveel mogelijk digitaal en telefonisch te doen. Kom alleen naar het gemeentehuis als wij hebben aangegeven dat dit noodzakelijk is.

Bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen. Ik ben trots op onze (horeca)bedrijven, scholen, kinderopvangorganisaties die direct gehoor hebben gegeven aan de oproep van de Rijksoverheid. Ook ben ik trots op al die mensen en organisaties die zelf de verantwoordelijkheid hebben genomen om evenementen, overleggen, bijeenkomsten etc. af te zeggen. Hoe moeilijk ook: dank daarvoor! Ik blijf graag een beroep op u doen. Wees wijs: volg de instructies van de overheid op. Gebruik uw gezonde verstand en kijk naar uw naaste om. Onze gemeente kenmerkt zich door een groot naoberschap. Dat hebben we nu meer nodig dan ooit. Het is niet allen voor zich, maar samen optrekken, elkaar helpen waar kan. Omzien naar elkaar. Dat is de enige weg om hier samen doorheen te komen.

Warme groet,

Anno Wietze Hiemstra
Burgemeester gemeente Aa en Hunze