Ophaaldagen & Afvalwijzer

Legen oranje, groene en grijze container en informatie over de afvalwijzer.

App Afvalwijzer

U kunt de App Afvalwijzer gratis downloaden op uw smartphone of tablet via de App Store of Google Play. Zoek op de term ‘Afvalwijzer’ en selecteer de app van Addcomm Direct. Daarna kunt u inloggen met uw postcode en huisnummer en ziet u de ophaaldagen verschijnen.

Notificaties instellen

In de app kunt u notificaties instellen, zodat u eraan herinnerd wordt wanneer de container aan de weg moet. 

Online afvalkalender

Wilt u de afvalkalender online bekijken? Ga dan naar www.mijnafvalwijzer.nl en log in met uw postcode en huisnummer. In de bovenste balk (naast het logo van de gemeente) ziet u de eerstvolgende ophaaldagen staan. Scrol verder naar beneden en u ziet het jaaroverzicht. Hier kunt u ook een pdf downloaden en daarna printen. Een nadeel hiervan is dat u niet op de hoogte bent van tussentijdse wijzigingen.  Let bij het invullen op dat u de postcode, het huisnummer en een eventuele huisnummer toevoeging in de juiste vakken invult. Vult u één van deze vakken niet correct in dan zal de afvalwijzer geen adres vinden.

Papieren afvalkalender

Heeft u geen internet of smartphone? Dan kunt u ook een geprinte afvalkalender opvragen. Bel daarvoor de gemeente via 14 0592.

Container niet geleegd

Als uw container op de vaste ophaaldag niet is geleegd, kunt u bellen met 14 0592. Wij nemen dan contact op met PreZero met de vraag waarom de container niet is geleegd. Vervolgens laten wij u weten of de container alsnog geleegd wordt en wanneer. Meld uw niet geleegde container op de dag van de lediging of in de ochtend op de eerste werkdag na de lediging.

Aanbieden van uw container

Plaats uw container op de aangewezen opstelplaats, voor zover deze aanwezig is, en altijd:

  • Voor 7.00 uur;
  • Langs de stoeprand, dus niet tegen een heg, schutting of muurtje;
  • Op een vlakke ondergrond;
  • Met de wielen en het handvat van de straatkant af;
  • Naast elkaar met ±30 cm tussenruimte;
  • Niet achter obstakels (bomen, auto’s, palen et cetera);
  • Niet onder een boom met laaghangende takken of vlak voor een boom of verkeersbord.

Notificaties afvalwijzer

Het is mogelijk om notificaties te krijgen. U kunt dit instellen via www.mijnafvalwijzer.nl. Bewaart u de bevestigingsmail na aanmelden! Voor het Afmelden van notificaties per email of het wijzigen van uw gegevens zoals uw emailadres, dient u in de bevestigingsmail die u ontvangt na het aanmelden voor notificaties per email, op de link ‘naar AfvalWijzer’ te klikken. Hier kunt u zich afmelden door notificaties op ‘off’ te zetten of kunt u een nieuw emailadres ingeven. Dit kan eveneens in de emailnotificatie zelf waar u zich voor heeft aangemeld.

Wat hoort in welke container?

klik hier voor een vergrote versie van de afbeelding

afbeelding afval