Compost

Afgelasting compostdagen

Elk jaar organiseren gft-verwerkers en gemeenten gezamenlijk de Landelijke Compostdag. De dag is een initiatief van de Vereniging Afvalbedrijven. De Vereniging Afvalbedrijven laat vanwege de aanhoudende coronapandemie ook dit jaar de Landelijke Compostdag niet doorgaan. Met een derde coronagolf op komst en de zich steeds verder uitbreidende, meer besmettelijke, Britse variant van het virus, ziet de Vereniging Afvalbedrijven geen enkele mogelijkheid om dit voorjaar een dergelijk evenement te organiseren. De gemeente Aa en Hunze sluit zich aan bij het besluit dat is genomen door de Vereniging Afvalbedrijven en ziet zich genoodzaakt om de compostdag af te gelasten. We hopen dat op een ander moment de compostdag weer mogelijk is.

Compostvat aanvragen

U kunt een gratis compostvat aanvragen via het online formulier Compostvat aanvragen of inleveren.

Compostvat inleveren

Als u het compostvat niet gebruikt kunt u deze inleveren. Wij halen het lege en redelijk schone compostvat dan bij u op. Dit kunt u aangeven via het online formulier Compostvat aanvragen of inleveren.

Afmetingen compostvat

Kenmerken van de compostvaten die u gratis aan kunt vragen:

  • 330 liter
  • ø 800x1000 mm
  • hoogte 1200 mm
  • klep formaat 315x310 mm
  • kleur zwart
  • met bodemplaat

Compostvat

 

Takkenweken voorjaar 2021

In de weken 14, 15 en 16 kunnen alle inwoners van de gemeente Aa en Hunze hun groenafval gratis naar het afvalbrengstation (Spekstoep 27) in Gieten brengen. Deze gratis takkenweek wordt doorgaans twee keer per jaar georganiseerd, in het voorjaar en in het najaar. Vanwege het Coronavirus is de takkenweek nu verdeeld over drie weken. Om deze takkenweken veilig te laten verlopen, zowel voor uw gezondheid als die van onze medewerkers, vragen wij u om de aanwijzingen goed op te volgen.