Spiekeriek

Wil jij jouw idee, suggestie of wens aan de nieuwe raad laten weten? Laat dan een bericht achter bij de Spiekeriek.

Meedenken met raadsleden

Het idee van een Spiekeriek is gebaseerd op een heel oud gebruik. Vroeger bestond het fenomeen 'spijkerbomen' waaraan bepaalde krachten werden toegedicht. Er werd geloofd dat ze je konden verlossen van kwalen of een wens konden vervullen. Je moest er dan een spijker in slaan en wachten. Als de spijker overgroeid was door de bast, was je genezen. Door inwoners hun ideeën te laten delen wil Aa en Hunze hen laten meedenken voor het beleid van de komende vier jaar. De briefjes worden dagelijks door (her)kiesbare raadsleden opgehaald. Zo blijft er voldoende ruimte voor alle inwoners om hun ideeën, wensen en suggesties te delen. 

Gezamenlijk initiatief

De huidige raadsleden hebben gezamenlijk hun schouders onder het initiatief gezet. “Het is voor ons allemaal belangrijk dat we weten wat er speelt onder de inwoners én wat de wensen zijn”, luidt de mening van de raadsleden. “Het is daarom goed om met iets ludieks en unieks de aandacht te vragen voor de komende Gemeenteraadsverkiezingen.” 

Waar vind ik de Spiekeriek?

De Spiekeriek reist door de gemeente. Ze doet de volgende locaties aan:
14 februari t/m 18 februari 2022 – Grolloo, tegenover Hofsteenge
18 februari t/m 25 februari 2022 – Gasselternijveen, hoofdstraat 93, tegenover de supermarkt
25 februari t/m 4 maart 2022 – Annen, Brink bij de muziekkoepel
4 maart t/m 10 maart – Rolde, Grolloërstraat, Brink, tegenover de supermarkt.
10 maart t/m 16 maart 2022 – Gieten, gemeentehuis
Op de wisseldagen wordt de boom rond half 1 verplaatst naar de volgende locatie.

Wat doen we met de opbrengst?

De opbrengst uit de Spiekeriek wordt onder andere gebruikt voor het debat bij Radio Aa en Hunze op dinsdag 8 maart om 19:00 uur. Alle politieke partijen uit Aa en Hunze doen hieraan mee. Wanneer inwoners persoonlijk antwoord willen op hun reactie kunnen ze hun contactgegevens achterlaten op de spiekerkaart.

Liever digitaal?

Komt de Spiekeriek niet bij jou in de buurt en wil je wel een idee, wens of suggestie delen? Stuur dan een e-mail naar griffie@aaenhunze.nl onder vermelding van 'Spiekeriek'. We zorgen dan dat jouw bericht op de juiste plaats terechtkomt.