Handhaving op reclame langs wegen in Aa en Hunze

Type bekendmaking
mededelingen
Status
ter informatie
Publicatiedatum
26-06-2019
Einddatum
07-08-2019
Bekendmaking

Beschrijving

Het is u misschien wel opgevallen, de reclame langs de N33 en de N34. Deze reclame is goed voor de bedrijven in onder meer de gemeente Aa en Hunze, maar zorgt daarnaast ook voor een rommelig beeld in de gemeente. De gemeente wil zogenoemde ‘wildgroei’ van reclame tegengaan. Hiervoor is beleid vastgesteld en het uitgangspunt van dit beleid is dat alleen reclame mag worden gemaakt voor evenementen. Hierbij moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan. 

Zo moet het evenement in de gemeente Aa en Hunze plaatsvinden, moet de eigenaar van het perceel (schriftelijk) toestemming geven en mag de reclame niet langer dan één maand zichtbaar blijven.

Het is belangrijk om verkeersonveilige situaties en verrommeling van het landschap tegen te gaan. Daarom wordt aan eigenaren van illegale, commerciële reclame-uitingen langs de N33 en de N34 gevraagd om deze binnen een bepaalde tijd weg te halen. Het gaat hierbij ook om reclame voor evenementen die niet in de gemeente Aa en Hunze plaatsvinden.

Ook reclame die op een andere plek in de gemeente staat wordt meegenomen in de handhaving tegen illegale reclame. Alleen reclame-uitingen met een geldige vergunning mogen blijven staan. De gemeente richt zich eerst op de reclame langs de N-wegen. Hierna zullen de andere plekken prioriteit krijgen.