Wethouder Ivo Berghuis opent eerste deelautolocatie in Gieten

Regio Groningen-Assen, provincie Drenthe, gemeenten en Century slaan de handen ineen en starten met een pilot met elektrische deelauto’s op 13 locaties in de provincies Groningen en Drenthe.

Donderdag 27 oktober wordt de eerste deelautolocatie geopend door wethouder Ivo Berghuis van de gemeente Aa en Hunze. De eerste deelauto staat op P+R Gieten. Met de app van WeGo is de auto vanaf de opening door iedereen te gebruiken. Meer informatie en aanmelden kan via de pagina van Century.

Na de opening in Gieten worden ongeveer eens per maand deelauto’s bijgeplaatst op andere vastgestelde locaties. Andere locaties in Aa en Hunze zijn; Annen, Gasselte en Grolloo. Het doel van de pilot is het toewerken naar een meer duurzaam en bereikbaar landelijk gebied, en in de praktijk te ondervinden hoe deelmobiliteit hier een rol in kan spelen. 

De Rijksuniversiteit Groningen voert een evaluatie uit van de pilot. Op basis van de uitkomsten wordt gekeken wat het gebruik is van de deelauto’s en wat de opties voor de langere termijn zijn. Bij succes van deze pilot kan worden uitgebreid naar andere locaties in de regio.