Wethouder Ivo Berghuis geeft startsein fietsverlichtingscampagne in Aa en Hunze

De dagen worden weer korter, we zijn weer vaker onderweg in het donker.

Goed zichtbaar zijn in het verkeer is dan extra belangrijk. Vooral voor de jeugd. Daarom voeren de Drentse gemeenten gezamenlijk campagne. In de gemeente Aa en Hunze gaf wethouder Ivo Berghuis het startsein voor de fietsverlichtingscampagne ‘Licht aan en gaan’ bij het Dr. Nassau College in Gieten. 

Onder het motto ‘Licht aan en gaan!’ vraagt de Mobiliteitsraad Drenthe (voorheen Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe) ieder jaar in de herfst aandacht voor het belang van goede fietsverlichting. De Mobiliteitsraad doet dat samen met de politie, Veilig Verkeer Nederland, ANWB en de Drentse gemeenten. Doel van de campagne is om jonge fietsers te attenderen op hun zichtbaarheid in het verkeer als de dagen korter worden. 

Startactie in gemeente Aa en Hunze

Met de actie bij het Dr. Nassau college vraagt de gemeente Aa en Hunze aandacht voor het belang van goede fietsverlichting en herinnert de jeugd aan het aanzetten van hun fietslicht. Onder het toeziend oog van enkele leerlingen spoot wethouder Ivo Berghuis met krijtverf de tekst ‘Licht aan en gaan!’ op de tegels bij het fietsenhok. Leerlingen kregen een reflectieband (snapwrap) met dezelfde tekst erop mee naar huis als aandenken. 

Campagne 

Naast deze actie in Aa en Hunze worden er verschillende acties uitgevoerd in andere plaatsen in Drenthe. Je kunt de campagne tegenkomen op borden langs de weg, krijtverfuitingen en lichtprojecties op fietspaden, in de bioscoop, op RTV Drenthe en online via sociale media, zoals Instagram. En op www.lichtaanengaan.nl vind je handige tips over fietsverlichting.