Raadslid in Beeld: Alja Boelen

De gemeenteraad heeft een bijzondere plek binnen Aa en Hunze. De raad is een groep van 21 gekozen volksvertegenwoordigers die het dagelijks bestuur controleert. Maar wie zitten er in die gemeenteraad? Wat drijft hun? Waar zijn ze trots op? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. Deze week: Alja Boelen (Gemeentebelangen).

Dag Alja, waarom ben jij raadslid geworden?

Politiek heeft mij altijd geïnteresseerd. Bij een avondje met familie en/of vrienden komt mijn gedachtegang over de politiek regelmatig aan bod. Oud-raadslid Jeroen Keizer vroeg mij of ik geïnteresseerd zou zijn om op de lijst van Gemeentebelangen Aa en Hunze te staan. En wellicht mogelijk raadslid te worden bij voldoende stemmen. Ik hoefde hier niet lang over na te denken en ben dit avontuur aangegaan. Ik ben dan ook blij door met voorkeurstemmen in de raad te zijn gekomen.

Welke politieke onderwerpen interesseren jou het meest en waarom?

Mijn interesse is erg breed. Ik ben dan ook erg enthousiast en ik ben eigenlijk geïnteresseerd in alle onderwerpen. Maar wat nu natuurlijk erg speelt en problematisch wordt in de toekomst is huisvesting, leefbaarheid en energiearmoede. Wij gaan een onzekere tijd tegemoet en we willen geen inwoners in de kou laten staan. Sommigen hebben hier hulp bij nodig. Ik vind dat we die hulp moeten bieden. Ook voor dorpshuizen en sportverenigingen moeten wij hulp aanbieden.
Zij zorgen voor de leefbaarheid in de dorpen en zorgen dat mensen bij elkaar kunnen komen.

Wat betekent deze plek voor jou?

Mijn vriend woont al vanaf kinds af aan in Gasselte en had een huis tegenover het bos. Ik had eigenlijk nooit gedacht in een dorp te gaan wonen. Mijn vriend woonde daar en wij gingen dan geregeld naar dit bos met mijn honden. Dan liepen wij langs deze heide. Het gaf mij zoveel ontspanning en het maakte mij zo blij dat ik dacht ‘hier wonen is zo gek nog niet’. Een jaar later woonden we samen en inmiddels woon ik alweer 10 jaar in Gasselte. Als het een drukke dag is geweest dan loop ik weer naar het bos en kom ik weer even tot mijzelf.

Noem een leuk feitje over jouzelf die een beeld geeft van wie jij bent:

Ik mag dan wel niet in deze gemeente geboren zijn maar dat had niet veel gescheeld. Bij een autoritje in Gasselte over een weg van kinderkopjes zijn mijn moeders vliezen gebroken. We grappen er dan ook wel vaak over dat ik wel heel graag in Gasselte geboren had willen worden. Toen wist ik al wat ik wilde. Als men mij vraagt om mezelf te omschrijven dan is dat vooral enthousiast, positief en een harde werker die er altijd 100% voor gaat.

Wat hoop je nog te bereiken als raadslid voor Aa en Hunze?

Ik hoop mee te kunnen werken aan een oplossing voor de problematische woningmarkt. Jongeren komen niet in aanmerking voor betaalbare woningen. Ouderen kunnen niet doorstromen naar kleinere appartementen omdat deze onbetaalbaar zijn. Het is voor hen voordeliger om in hun huidige woning te blijven. Ook moet er gekeken worden naar de regels die wellicht woningnood veroorzaken. Ik vind het belangrijk dat iedereen in de gemeente zich gehoord voelt. Daarom wil ik mij sterk maken voor alle dorpen in onze gemeente Aa en Hunze.

alja