‘Kom Erbij’: samen tegen eenzaamheid

Van 29 september tot en met 6 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. Onder het thema ‘Kom Erbij’ wordt iedereen uitgenodigd om eenzaamheid tegen te gaan.

Omdat het college van de gemeente Aa en Hunze het belangrijk vindt dat iedereen mee kan doen zonder zich eenzaam te voelen, heeft wethouder Bas Luinge, samen met Coen van Meerten van Biblionet en Martine Hopman van Impuls een intentieverklaring getekend. Hiermee sluit de gemeente Aa en Hunze aan bij de landelijke coalitie tegen eenzaamheid. Wegens ziekte kon wethouder Ten Brink niet aanwezig zijn bij het ondertekenen van de intentieverklaring. 

Bas Luinge: ‘Als gemeente zien we het belang om eenzaamheid tegen te gaan. Met het ondertekenen van deze intentieverklaring willen we dat bekrachtigen. Mensen geven het niet snel aan als ze eenzaam zijn. Daarom is het zo belangrijk om te laten zien wat er in Aa en Hunze allemaal te doen is, voor al onze inwoners. Samen met de organisaties in Aa en Hunze willen we een goede invulling geven aan eenzaamheid, passend bij de lokale situatie.’

‘In deze week draait het vooral om elkaar zien, vinden en met elkaar in contact komen. Vanuit Biblionet sluiten we aan om de connectie te vinden met andere organisaties’, vertelt Coen van Meerten. Martine Hopman legt uit dat vanuit Impuls Aa en Hunze wordt gezien dat mensen behoefte hebben aan contact. ‘We hebben in de gemeente verschillende huiskamers. We stemmen af en begeleiden mensen naar een passende huiskamer met gedeelde interesses en verhalen.’

ondertekening

 

Wat kun jij doen tegen eenzaamheid?

Zie jij in jouw buurt iemand die eenzaam is? Iemand die wel eens wat gezelschap kan gebruiken, of eens ergens naartoe zou willen? Een klein gebaar kan het verschil maken! Kijk op www.eentegeneenzaamheid.nl voor meer informatie en activiteiten. 
Via Impuls Aa en Hunze, de Bibliotheek en Beweegcoaches wordt de focus op Kom Erbij gelegd. Stichting Attenta en de thuiszorgorganisaties delen ‘Kom Erbij’ materiaal uit bij hun cliënten. 

 

kom erbij impuls   kom erbij bieb

Klik hier voor de grote versie                                                         klik hier voor de grote versie