Ga met uw buurt aan de slag tijdens de Drentse Klimaatdag op 5 november 2022!

Drenthe bruist van de energie. En dié energie bundelen we tijdens de Drentse Energie Driedaagse op 3, 4 en 5 november 2022. Doet u mee?

Drenten pakken aan, stropen de mouwen op en zetten overal acties op om samen energie te besparen en op te wekken. Juist in deze tijd is dat nog belangrijker geworden. De Drentse Energie Driedaagse zit vol interessante activiteiten op het gebied van de energietransitie. De driedaagse valt in de Nationale Klimaatweek. Doet u mee met de Drentse Klimaatdag, komt u langs tijdens ‘Gewoon Zo! Drenthe – Energie voor elke beurs’ of zien we u tijdens het Energie-voor-Drenthe festival?

Ga met uw buurt aan de slag tijdens de Klimaatdag

Hoe duurzaam en warm is uw buurt of straat? Barst het al van duurzame ideeën? Of kan er wel een tandje bij? De Drentse Klimaatdag op zaterdag 5 november 2022 is dé ideale dag om met elkaar aan de slag te gaan met duurzaamheidsoplossingen in uw eigen straat en buurt. Maak gebruik van elkaars kennis, ervaring en inzet en maak samen jouw straat of buurt duurzamer. 

Hoe kunt u meedoen?

Op www.energievoordrenthe.nl > drentse energie 3 daagse vindt u allerlei activiteiten en werkvormen waar u gemakkelijk mee aan de slag gaat. Denk aan het organiseren van een tochtstrippendag, een duurzaamheidsmarkt en een bespaarbingo. Vraag bijvoorbeeld de gratis Energie-voor-Drenthe-box aan met koffie, thee, iets lekkers en posters en flyers om uw buren uit te nodigen. Of doe mee met de Drentse Klimaatstraat. Dit is een werkvorm die u van het begin tot het eind helpt om samen met de buren dromen te delen, talenten te verzamelen, doelen te stellen en een aantal eerste acties uit te zetten. En dat allemaal binnen 2,5 uur. Via instructies op uw laptop geeft de provincie ondersteuning tijdens het gesprek. Ook ontvangt u een gratis Drentse Klimaatstraat-Box. Daarin zit de handleiding, maar ook alle materialen die u nodig heeft, zoals gespreksstarters, een grote praatplaat en stiften. De Drentse Klimaatstraat-Box vraagt u gratis aan.

In Aa en Hunze doen we natuurlijk ook mee! En wij zijn benieuwd hoeveel buurtgenoten in onze gemeente met elkaar de handen uit de mouwen willen steken. En hoe ziet dat er dan uit?
Laat zien wat jullie doen! Maak een foto van jullie activiteit en plaats deze op facebook met #AaenHunzeduurzaam. 

Meer tips en inspiratie

Energie-voor-Drenthe Festival | 3 november 2022 | Assen www.energievoordrenthe.nl/drentseenergiedriedaagse/energie-voor-drenthe-festival
Gewoon zo! Drenthe – Energie voor elke beurs | 4 november 2022 | Assen www.energievoordrenthe.nl/drentseenergiedriedaagse/gewoon-zo
Drentse Klimaatdag | 5 november 2022 | Drenthe www.energievoordrenthe.nl/drentseenergiedriedaagse/drentse-klimaatdag