Extra energietoeslag lage inkomens

De energieprijzen zijn de afgelopen maanden fors gestegen. Veel huishoudens in Nederland moeten hogere energierekeningen betalen.

Het Rijk heeft besloten om huishoudens met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum een eenmalige energietoeslag van € 1300,- te betalen. 

Tot 1 januari 2023 kunnen huishoudens in Aa en Hunze met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum de eenmalige energietoeslag nog aanvragen. De eenmalige energietoeslag is bedoeld voor inwoners met een zelfstandig huishouden, die door de stijgende prijzen voor energie te maken hebben met hogere energielasten. 

Als u al eerder dit jaar een aanvraag heeft ingediend voor de energietoeslag van € 800,- hoeft u niet opnieuw een aanvraag te doen. De extra € 500,- wordt dan automatisch aan u uitbetaald.

Energietoeslag aanvragen via WPDA

Denkt u in aanmerking te komen voor de energietoeslag? Dan kunt u deze aanvragen via Werkplein Drentsche Aa (WPDA): www.wpda.nl/financiele-regelingen/energietoeslag 
Het adviesloket van Impuls Welzijn kan u ook helpen bij het invullen van de aanvraag. 
Het adviesloket is iedere maandag van 15.00 tot 17.00 uur geopend. Het maken van een afspraak kan telefonisch via (0592) 24 59 24 of per mail adviesloket@impulsaaenhunze.nl. Daarnaast kunt u ook een papieren aanvraag inleveren bij de receptie van het gemeentehuis en aan de balie van WPDA.

De bijdrage wordt zo spoedig mogelijk na toekenning overgemaakt. 

Komt u niet in aanmerking voor de energietoeslag en maakt u zich financiële zorgen, neem dan ook contact op met WPDA via telefoonnummer (0592) 39 16 00. Wellicht is er maatwerk mogelijk.