Energiemarkt in Gieten

In de toekomst willen we ook graag fijn kunnen wonen en leven in onze gemeente. Dat doen we onder andere door energie te besparen en duurzaam op te wekken.

Ook u kunt meedoen! Weten hoe? Kom op vrijdag 14 oktober tussen 13.00 en 17.00 uur naar het gemeentehuis in Gieten, Spiekersteeg 1. Hier wordt door het Drents Energieloket, Woningstichting de Volmacht, Impuls, lokale bedrijven en de gemeente Aa en Hunze een energiemarkt georganiseerd met van alles rondom energiebesparing en duurzaam leven.

Loket op Wielen

Bij de ingang van het gemeentehuis staat het Loket Op Wielen. Dit is een informatiewagen van het Drents Energieloket. Bij het Loket op Wielen wordt onafhankelijke informatie en gratis advies gegeven over het verduurzamen van uw woning. De adviseurs van het Drents Energieloket kunnen u helpen om uw woning energiezuiniger of zelfs energieneutraal te maken. Ze geven advies over welke stappen u kunt zetten en of er voor u financierings- en/of subsidiemogelijkheden zijn.

Energiemarkt met lokale bedrijven

Lokale bedrijven zijn aanwezig om informatie te geven over het verduurzamen van de woning. Een warmtepomp staat in de tent, zodat u kunt zien hoe het werkt en hoeveel geluid de warmtepomp maakt. Daarnaast wordt er informatie gegeven over zonnepanelen, duurzame installaties en isolatie.

Gesprek met energiecoach

Bij het Loket Op Wielen kunt u ook een gesprek met een onafhankelijke lokale energiecoach aanvragen. Elke gemeente heeft eigen energiecoaches. Hij of zij komt gratis bij u langs voor advies. Bij u thuis voert de coach een verkennende energiescan uit. Vanuit de scan krijgt u tips en trucs om uw woning comfortabeler en energiezuiniger te maken. Het advies is kosteloos en verplicht u nergens toe.

Gesprek met woningstichting de Volmacht

Woningstichting De Volmacht is bij deze bijeenkomst aanwezig om kennis en ervaringen te delen die zij hebben opgedaan bij het verduurzamen van hun huurwoningen. Zij wil ook graag in gesprek om nog beter te kunnen inspelen op de vraag van de huurder.

Gratis bespaartas halen t.w.v. €70,-

De gemeente Aa en Hunze biedt de eerste 200 bezoekers een gratis bespaartas aan, ter waarde van €70,-. Deze bespaartas zit vol artikelen die helpen energiezuiniger te leven. Denk daarbij aan ledlampen, tochtstrips, een waterbesparende douchekop, een stekkerdoos met schakelaar en nog vele andere producten.

Komt u langs? Voor een kop koffie of thee en een goed gesprek over energiebesparing en verduurzaming. Graag tot 14 oktober!