Nieuws oktober 2022

 • Wethouder Ivo Berghuis opent eerste deelautolocatie in Gieten

  28 oktober 2022

  Regio Groningen-Assen, provincie Drenthe, gemeenten en Century slaan de handen ineen en starten met een pilot met elektrische deelauto’s op 13 locaties in de provincies Groningen en Drenthe.

 • Wethouder Ivo Berghuis geeft startsein fietsverlichtingscampagne in Aa en Hunze

  27 oktober 2022

  De dagen worden weer korter, we zijn weer vaker onderweg in het donker.

 • Vergadering Adviesraad Sociaal Domein 24 oktober

  20 oktober 2022

  Op maandag 24 oktober 2022 om 19.30 uur houdt de Adviesraad Sociaal Domein van de gemeente Aa en Hunze een openbare vergadering in MFC De Boerhoorn in Rolde, Zuides 50

 • Onderhoud bosstrook rond de ijsbaan te Gieterveen

  20 oktober 2022

  De gemeente Aa en Hunze gaat onderhoud uitvoeren aan de beplanting rond de ijsbaan te Gieterveen.

 • Cultuurkeet een week op bezoek in Aa en Hunze

  18 oktober 2022

  De cultuurkeet van Tynaarlo wordt tijdens de herfstvakantie voor een week uitgeleend aan buurgemeente Aa en Hunze. Tijdens deze week zijn er tal van activiteiten voor jongeren en kinderen, zoals een dj workshop, knutselen en een pizza-avond.

 • Raadslid in Beeld: Jacco Fluks

  17 oktober 2022

  De gemeenteraad heeft een bijzondere plek binnen Aa en Hunze. De raad is een groep van 21 gekozen volksvertegenwoordigers die het dagelijks bestuur controleert. Maar wie zitten er in die gemeenteraad? Wat drijft hun? Waar zijn ze trots op? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. Deze week: Jacco Fluks (VVD).

 • Meervoudige Apporteer Proeven

  17 oktober 2022

  Op vrijdag 21 oktober 2022 vinden bij het Jonkersgat en de omgeving van de Nijslootsweg te Gieten de Meervoudige Apporteer Proeven Drenthe 2022 voor jachthonden plaats.

 • Ga met uw buurt aan de slag tijdens de Drentse Klimaatdag op 5 november 2022!

  17 oktober 2022

  Drenthe bruist van de energie. En dié energie bundelen we tijdens de Drentse Energie Driedaagse op 3, 4 en 5 november 2022. Doet u mee?

 • Storing openbare verlichting

  17 oktober 2022

  Wegens een grote storing bij Enexis kan de openbare verlichting momenteel niet worden uitgeschakeld.

 • Begroting 2023 Aa en Hunze

  12 oktober 2022

  Sluitende begroting met ruimte voor ambities

 • Hout stoken, hoe voorkom je overlast?

  10 oktober 2022

  Met de stijgende energieprijzen is het logisch dat veel mensen hun open haard of houtkachel meer gaan gebruiken. Hierdoor kan de verwarming lager en dat scheelt in de kosten.

 • Energiemarkt in Gieten

  10 oktober 2022

  In de toekomst willen we ook graag fijn kunnen wonen en leven in onze gemeente. Dat doen we onder andere door energie te besparen en duurzaam op te wekken.

 • Extra energietoeslag lage inkomens

  10 oktober 2022

  De energieprijzen zijn de afgelopen maanden fors gestegen. Veel huishoudens in Nederland moeten hogere energierekeningen betalen.

 • Brand Assen: glassplinters in omgeving Eleveld en Ekehaar

  04 oktober 2022

  Aan het einde van de maandagmiddag heeft een grote brand gewoed aan de Graswijk 30 in Assen. Hierbij is een schuur uitgebrand. Door de brand zijn de zonnepanelen op het dak van de schuur geknapt en stukken glas en roetdelen meegevoerd door de rook in de richting van Eleveld en Ekehaar. In dit gebied kunt u (scherpe) stukken glas en roet vinden. Hieronder kunt u lezen wat u moet doen als u glasscherven vindt of roetdeeltjes aantreft.

 • Raadslid in Beeld: Alja Boelen

  03 oktober 2022

  De gemeenteraad heeft een bijzondere plek binnen Aa en Hunze. De raad is een groep van 21 gekozen volksvertegenwoordigers die het dagelijks bestuur controleert. Maar wie zitten er in die gemeenteraad? Wat drijft hun? Waar zijn ze trots op? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. Deze week: Alja Boelen (Gemeentebelangen).

 • Uit de Raad 29 september

  03 oktober 2022

  Binnen de gemeentelijke politiek heeft iedereen een eigen rol. Onze raad van 21 gekozen volksvertegenwoordigers bepaalt en controleert het beleid. Het college van burgemeester en wethouders bereidt het beleid voor en voert de besluiten van de raad uit. In de rubriek ‘uit de raad’ houdt de gemeenteraad u op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen. Wilt u in gesprek met de gemeenteraad of meer informatie? Ga dan naar aaenhunze.bestuurlijkeinformatie.nl. Tijdens de Raadsvergadering van 29 september werden de volgende besluiten genomen:

 • ‘Kom Erbij’: samen tegen eenzaamheid

  03 oktober 2022

  Van 29 september tot en met 6 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. Onder het thema ‘Kom Erbij’ wordt iedereen uitgenodigd om eenzaamheid tegen te gaan.