Coronacrisis

Vanwege de coronacrisis zijn de openingstijden van het gemeentehuis gewijzigd. 

•    Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend tussen 09:00 en 12:00 uur. 
•    U kunt alleen nog op afspraak komen. Een paspoort of rijbewijs ophalen kan wel zonder afspraak. 
•    U kunt alleen telefonisch een afspraak maken via 14 0592.
•    U kunt ons wel bellen en mailen. Veel zaken zijn online te regelen.
•    Het afvalbrengstation is open op de reguliere tijden. De Gratis Compostdag gaat niet door. 

Lees onze laatste updates over de coronacrisis.

Gemeenten werken aan verbeterde dienstverlening voor hulpmiddelen in de WMO

Het televisieprogramma “Kassa” heeft op zaterdag 12 oktober aandacht besteed aan problemen in de hulpmiddelenzorg. Ook de hulpmiddelenleverancier voor de Noord- en Midden-Drentse gemeenten werd in dit programma genoemd.

Dit is een gezamenlijk bericht van de gemeenten Aa en Hunze, Assen, Midden-Drenthe, Noordenveld en Tynaarlo. Hierin geven we u informatie over de situatie in onze gemeenten.

Samenwerken aan verbetering

De Noord- en Midden-Drentse gemeenten stellen eisen aan de levering van hulpmiddelen en de verleende service. Daarover zijn we regelmatig met onze leverancier in gesprek. Het gaat dan bijvoorbeeld over de snelheid van het leveren van hulpmiddelen, de kwaliteit en over het proces van leveren. Gezien de laatste ontwikkelingen rondom hulpmiddelen is er nu vaker overleg. Doel is om gezamenlijk tot verbeteringen te komen.

Wat betekent dit voor u?

Het kan zijn dat u als inwoner van onze gemeente hiermee te maken krijgt. Dat kan bijvoorbeeld zo zijn als u een hulpmiddel heeft aangevraagd en dit (nog) niet of (veel) later heeft ontvangen. Of er is reparatie of onderhoud aan uw hulpmiddel nodig is en de uitvoering daarvan duurt langer dan u zou mogen verwachten. 

Heeft u vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen over uw eigen situatie, dan kunt u op de gebruikelijke wijze contact opnemen met uw contactpersoon bij Stichting Attenta.