Coronacrisis

Vanwege de coronacrisis zijn de openingstijden van het gemeentehuis gewijzigd. 

  • Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend tussen 09:00 en 12:00 uur. 
  • U kunt alleen nog op afspraak komen. Een paspoort of rijbewijs ophalen kan wel zonder afspraak. 
  • U kunt alleen telefonisch een afspraak maken via 14 0592.
  • U kunt ons wel bellen en mailen. Veel zaken zijn online te regelen.
  • Kom alleen naar het afvalbrengstation als het nodig is en kom alleen! In verband met de extra maatregelen op het afvalbrengstation kan het zijn dat wachttijden langer zijn dan gebruikelijk.
  • Ben je ondernemer? Kijk dan op de Corona-pagina voor ondernemers.

Lees onze laatste updates over de coronacrisis.

Wethouder Heijerman hangt eerste van 700 vogelhuisjes op

Om eikenprocessierupsen in 2020 op een natuurlijke manier te bestrijden, stelde de gemeente 700 vogelhuisjes ter beschikking. Wethouder Henk Heijerman hing het eerste huisje op: “Een nieuwe woning in Aa en Hunze voor een specifieke doelgroep.”

De vogelhuisjes zijn inmiddels allemaal vergeven. Heijerman hing het eerste huisje pal voor de ingang van het gemeentehuis. Vogels, met name mezen en spreeuwen, eten eikenprocessierupsen en zijn daarmee een deel van de oplossing. Van sommigen mezen is bekend dat zij hun broedgedrag al beginnen af te stemmen op de massale aanwezigheid van de eikenprocessierupsen.

Massale belangstelling

Heijerman is blij met de massale belangstelling voor de huisjes: “We kunnen terugkijken op een geslaagde actie. De huisjes waren in mum van tijd vergeven. Hopelijk trekken we meer vogels naar onze gemeente die ervoor zorgen dat de overlast van de eikenprocessierups binnen de perken blijft. De start is er in ieder geval!” 

De inwoners die een vogelhuisje hebben aangevraagd krijgen z.s.m. bericht. Volgend jaar evalueert de gemeente de actie. Heijerman: “In het voorjaar en de zomer van 2020 gaan we de hoeveelheid eikenprocessierupsen wederom goed monitoren. Dan bepalen we of en hoe de actie een vervolg moet krijgen.”  
 

Henk Heijerman hangt vogelhuisje op

Wethouder Henk Heijerman hing het eerste vogelhuisje voor de ingang van het gemeentehuis