Coronacrisis

Vanwege de coronacrisis zijn de openingstijden van het gemeentehuis gewijzigd. 

  • Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend tussen 09:00 en 12:00 uur. 
  • U kunt alleen nog op afspraak komen. Een paspoort of rijbewijs ophalen kan wel zonder afspraak. 
  • U kunt alleen telefonisch een afspraak maken via 14 0592.
  • U kunt ons wel bellen en mailen. Veel zaken zijn online te regelen.
  • Kom alleen naar het afvalbrengstation als het nodig is en kom alleen! In verband met de extra maatregelen op het afvalbrengstation kan het zijn dat wachttijden langer zijn dan gebruikelijk.
  • Ben je ondernemer? Kijk dan op de Corona-pagina voor ondernemers.

Lees onze laatste updates over de coronacrisis.

Actie vogelhuisjes ten einde

Om eikenprocessierupsen in 2020 op een natuurlijke manier te bestrijden, stelde de gemeente 700 vogelhuisjes ter beschikking.

We kunnen terugkijken op een geslaagde actie, want alle huisjes zijn inmiddels vergeven. Hiermee komt de actie ten einde. De inwoners die een vogelhuisje hebben aangevraagd krijgen z.s.m. bericht.

Natuurlijke vijanden

Vogels, met name mezen en spreeuwen, eten eikenprocessierupsen en zijn daarmee een deel van de oplossing. Van sommigen mezen is bekend dat zij hun broedgedrag al beginnen af te stemmen op de massale aanwezigheid van de eikenprocessierupsen. Meer broedende mezen en spreeuwen, meer (jonge) vogels, minder eikenprocessierupsen.

In het voorjaar en de zomer van 2020 gaan we de hoeveelheid eikenprocessierupsen wederom goed monitoren. Dan bepalen we of en hoe de actie een vervolg moet krijgen.  

vogelhuisje