Mantelzorger: u bent van onschatbare waarde!

Mantelzorg. Een waardevolle, maar zware taak die mantelzorgers naast hun werk en het gewone dagelijkse leven uitvoeren. Daarom geeft de gemeente Aa en Hunze op 10 november jaarlijks de mantelzorgwaardering aan geregistreerde mantelzorgers. Gemeente Aa en Hunze telt ongeveer 450 geregistreerde mantelzorgers.

Wethouder Kiena ten Brink en Carin de Jonge van Centraal Punt Mantelzorg gingen op de Dag van de Mantelzorg op bezoek bij mantelzorger Trea Boekhorst uit Balloo. Zij zorgt voor haar echtgenoot Herman die aan dementie lijdt. Trea kreeg een welverdiende bos bloemen, een kaart en de mantelzorgwaardering.

mantelzorger

Mantelzorgwaardering

Het Centraal Punt Mantelzorg van Impuls coördineert en verstrekt in opdracht van de gemeente Aa en
Hunze de Mantelzorg Waardering 2023. De waardering van 100 euro is nog aan te vragen tot uiterlijk
20 november 2023. 

Aanvraag registratie mantelzorger

Niet geregistreerde mantelzorgers kunnen zich altijd aanmelden voor registratie en vrijblijvend ondersteuning vragen aan Impuls Aa en Hunze. Wanneer de registratie wordt gedaan voor 20 november 2023 komt de mantelzorger in aanmerking voor de mantelzorgwaardering 2023. Het registratie- en aanvraagformulier Mantelzorg Waardering 2023 kunt u aanvragen bij Carin de Jonge, consulent mantelzorg bij Impuls Aa en Hunze, via c.dejonge@impulsaaenhunze.nl of per telefoon 06 11517036.

Teken de petitie: Stop de #regelkolder

Mantelzorgers hebben het veel te druk met de regelkolder waarmee zij voortdurend te maken krijgen. En dat is nogal wat. Brieven met vaak onbegrijpelijke taal; een berg formulieren en ingewikkelde regels. Niet weten waar je precies moet zijn en te maken krijgen met tientallen zorgprofessionals en organisaties… Mantelzorgers zijn te druk met al deze regeltaken. En dan hebben we het nog niet eens over de tijd die nodig is om te bellen voor meer informatie of om zaken goed geregeld te krijgen. Het kost mantelzorgers gemiddeld 4 uur per week. Dat is kostbare tijd die niet aan zorg voor een naaste kan worden besteed. Dat moet en kan anders! Daarom start MantelzorgNL een petitie Stop de #regelkolder. 

Vindt u ook dat mantelzorgers belangrijker zijn dan regels? Teken dan de petitie Stop de #regelkolder, deze vindt u op www.mantelzorg.nl