Wethouder Kiena ten Brink opent expositie ‘Stapelgek’ in gemeentehuis Gieten

Wethouder Kiena ten Brink heeft in het bijzijn van 52 kinderen de expositie Stapelgek geopend in het gemeentehuis in Gieten. De expositie toont een kleurrijke ‘stapelstad’ met getimmerde huisjes gemaakt door leerlingen van groep 1 en 2.

Cultuurproject Stapelgek

De kunstwerken van deze expositie zijn gemaakt door 414 leerlingen uit alle groepen 1 en 2 van de basisscholen in Aa en Hunze voor het project ‘Stapelgek’. Dit project sloot aan bij het thema ‘Bij mij thuis’ van de Kinderboekenweek 2023.
Ter voorbereiding hebben de kinderen samen met de leerkracht het boek Sjoerd en de stapelstad gelezen en zijn ze naar de voorstelling Stapelgek geweest. De voorstelling was gebaseerd op dit boek. Daarna hebben ze onder leiding van kunstdocent Johannes de Vries zelf huisjes getimmerd. Uiteindelijk werden de huizen gestapeld, net als bij Sjoerd.

Cultuurmenu

Het project Stapelgek is onderdeel van het Cultuurmenu. Dit is een jaarlijks kunst- en cultuurprogramma voor alle leerlingen in het basisonderwijs. Zij maken kennis met allerlei kunstdisciplines zoals beeldende kunst, dans, media, theater, muziek, erfgoed en literatuur.

Openingstijden

De expositie is te bezichtigen in het gemeentehuis, Spiekersteeg 1 in Gieten van 16 november tot en met 11 december op werkdagen van 8.30 - 16.30 uur en op donderdag van 8.30 - 19.00 uur.

opening kindertentoonstelling 1