Ontdek de driewielfiets op 19 september

Op 19 september van 13.00 tot 16.00 organiseert de Fietsersbond in De Trans, Nooitgedacht, een ontdekdag over driewielfietsen voor senioren. Een driewielfiets is ideaal voor wie niet meer op een tweewieler durft te fietsen. Bijvoorbeeld omdat op- en afstappen lastig is of het evenwicht niet zo goed meer is. Wie wil weten hoe het is om op een driewieler te fietsen, is van harte welkom tijdens de ontdekdag van de Fietsersbond. Deelname is gratis.

De ontdekdagen van de Fietsersbond zijn onderdeel van het programma Doortrappen in Drenthe. Doortrappen heeft als doel om senioren te stimuleren vaker te fietsen. Dit is tevens al enkele jaren speerpunt in landelijk en regionaal verkeersveiligheidsbeleid. Terwijl senioren met gezondheidsprogramma’s gestimuleerd worden om in beweging te blijven, is in ongevallencijfers een groeiend aantal ongevallen met de seniore fietser te zien. Doortrappen Drenthe is in het leven geroepen om daar verandering in te brengen. Het project bestaat uit diverse leerzame en leuke fietsactiviteiten voor senioren.

Ontdekdag

Tijdens de ontdekdag van de Fietsersbond vertellen ervaren fietsdocenten je alles wat je moet weten over driewielers. De docenten zijn er ook om al je vragen over de fietsen te beantwoorden. De Fietsersbond neemt verschillende driewielfietsen mee, zodat je onder begeleiding een proefrit kan maken. Kijk voor meer informatie op www.doortrappendrenthe.nl.