Een positieve opkikker voor de mantelzorger

Lunchbijeenkomst voor mantelzorgers, zorgvragers en respijtvrijwilligers

Zaterdag 3 september 2022 werd in café ’t Keerpunt in Spijkerboor de lunchbijeenkomst “een positieve opkikker voor de mantelzorger” aangeboden aan mantelzorgers, hun zorgvragers en respijtvrijwilligers uit de gemeente Aa en Hunze. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door de gemeente Aa en Hunze en het Centraal Punt Mantelzorg. 

De bijeenkomst werd geopend door wethouder Kiena ten Brink. Zij bedankte de aanwezige mantelzorgers en respijtvrijwilligers (vrijwilliger die de zorgtaken af en toe overneemt) voor hun inzet. Wethouder ten Brink: “We zijn erg blij dat het na 3 jaar weer mogelijk is om deze bijeenkomst te organiseren. Ik wil jullie heel erg bedanken voor jullie inzet als mantelzorger en ook de inzet van de respijtvrijwilligers waarderen wij enorm. Jullie inzet geeft de mantelzorgers even wat ruimte om op adem te komen.” De mantelzorgers worden ook opgeroepen om hun behoefte aan ondersteuning kenbaar te maken bij mantelzorgconsulent Carin de Jonge.

Na deze positieve woorden was het tijd voor een optreden van zangeres Martijje met als begeleider op gitaar Allard Gosens. Mooie liedjes, prachtig gezongen in het Drents zorgden voor een warme, rustige sfeer in de zaal. Iedereen zat te genieten van de zang, de muziek en ook van de leuke, grappige verhaaltjes tussen de liedjes door. Tussen het optreden door konden de aanwezigen genieten van een zeer goed verzorgde lunch door Ivo van ’t Keerpunt.

Wethouder Kiena ten Brink en consulent Carin de Jonge sloten de bijeenkomst af waarbij iedereen nogmaals werd bedankt voor hun inzet en hun aanwezigheid bij deze speciale bijeenkomst. 

Mantelzorg ondersteuning    

Als je minimaal drie maanden aaneen zorgt voor een naaste, dan ben je mantelzorger. Dit vraag veel en dan is het fijn dat er ook aandacht voor jou is. Impuls biedt deze ondersteuning voor mantelzorgers via info en advies, mantelzorgspreekuur, mantelzorg café, Mindfulness training, activiteiten en respijtzorg (een vrijwilliger die de zorgtaken af en toe even overneemt). Impuls is er ook voor jonge mantelzorgers, ze bieden ondersteuning en organiseren leuke activiteiten. 
•    Ben jij mantelzorger en wil je graag informatie? Laat je dan registreren bij Impuls. Zij denken graag met je mee en staan klaar om je te ondersteunen. 
•    Wil jij als vrijwilliger een mantelzorger ondersteunen? Neem dan contact op met Impuls!                  

De consulent mantelzorg is bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag via 06 11517036 of per mail c.dejonge@impulsaaenhunze.nl