Aa en Hunze organiseert zomerse nieuwjaarsreceptie

De gemeente Aa en Hunze organiseert op vrijdag 16 september een nieuwjaarsreceptie. Niet, zoals gebruikelijk, in de eerste of tweede week van het nieuwe jaar, maar aan het einde van de zomer.

Zomerse hapjes

Burgemeester Anno Wietze Hiemstra kijkt uit naar de zomerse receptie: “Door coronamaatregelen hebben we inwoners en organisaties in onze gemeente veelal digitaal gezien en gesproken. Ook de nieuwjaarsreceptie is tweemaal niet doorgegaan. Bovendien weten we niet zeker of het aankomende januari wél door kan gaan.” Genoeg reden om de nieuwjaarsreceptie naar de zomer te verplaatsen. Het blijft wel de nieuwjaarsreceptie heten: “We vonden het een leuke, ludieke naam voor een kleinschalig evenement dat vooral draait om kennismaken en bijkletsen. We hopen dat veel inwoners, nieuwe inwoners, verenigingen en organisaties komen.” De burgemeester laat weten dat de oliebollen achterwege blijven: “In plaats daarvan hebben we zomerse hapjes en drankjes.” 

Beter leren kennen

Er was nog een goede reden om de avond te organiseren. Burgemeester Hiemstra: “Er zit inmiddels een nieuw college en de nieuwe gemeenteraad is ook al een paar maanden aan het werk. Ook zij willen inwoners, verenigingen en organisaties nog beter leren kennen.” De avond wordt omlijst met muzikaal talent uit de omgeving. De zomerse nieuwjaarsreceptie vindt plaats op vrijdag 16 september (19:30 - 22:00 uur) op de Brink in Annen.

Aanmelden kan via deze link