Nieuws september 2022

 • Vogelgriep: ophokplicht, afschermplicht en vervoersverbod in gedeelte Aa en Hunze

  30 september 2022

  In Wildervank is bij een pluimveebedrijf vogelgriep vastgesteld. Per direct geldt in een zone van 10 km hier rondom, een beschermings- en bewakingszone. Dit houdt een ophokplicht, afschermplicht en vervoersverbod in voor alle pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel. Deze regels gelden ook voor hobbypluimvee en kinderboerderijen.

 • Locatie nieuwbouw school Eext bepaald

  28 september 2022

  Afgelopen jaar is besloten dat nieuwbouw de beste optie is voor het gebouw van De Prins Willem Alexanderschool (basisschool) in Eext. Na gesprekken met omwonenden, de school en andere betrokkenen zijn er drie locatiemogelijkheden op tafel gekomen.

 • Wethouder uitgelicht: Kiena ten Brink

  26 september 2022

  Wethouders vormen samen met de burgemeester het dagelijks bestuur van de gemeente. Samen voeren zij het beleid uit dat de gemeenteraad op hoofdlijnen heeft vastgesteld en maken zij plannen waarover de gemeenteraad een besluit moet nemen. Maar wie zijn de wethouders van de gemeente Aa en Hunze? Wat drijft hun en waar zijn ze trots op? In deze serie stellen we onze wethouders een aantal vragen om hen beter te leren kennen. In deze aflevering: Kiena ten Brink.

 • Inloopspreekuur college b&w op donderdag 6 oktober

  26 september 2022

  Heeft u een vraag voor één van de collegeleden? Of heeft u een onderwerp dat u wilt bespreken?

 • Ontmoeten, inspireren en delen tijdens de verenigingsavond

  26 september 2022

  Een tiental verengingen kwam vorige week dinsdag bijeen in de Boerhoorn Rolde. De laatste verenigingsavond in 2019 was alweer even geleden.

 • Aa en Hunze vangt asielzoekers op in locatie de Biester

  22 september 2022

  De gemeente Aa en Hunze gaat tijdelijk crisisnoodopvang voor 50 asielzoekers aanbieden om de druk op Ter Apel te verlichten. De gemeente Aa en Hunze doet dit in de Biester, vlak buiten Gieten. De bedoeling is dat de eerste asielzoekers er in de tweede helft van oktober terecht kunnen.

 • Wethouder uitgelicht: Bas Luinge

  19 september 2022

  Wethouders vormen samen met de burgemeester het dagelijks bestuur van de gemeente. Samen voeren zij het beleid uit dat de gemeenteraad op hoofdlijnen heeft vastgesteld en maken zij plannen waarover de gemeenteraad een besluit moet nemen. Maar wie zijn de wethouders van de gemeente Aa en Hunze? Wat drijft hun en waar zijn ze trots op? In deze serie stellen we onze wethouders een aantal vragen om hen beter te leren kennen. In deze aflevering: Bas Luinge.

 • Wereld Alzheimer Dag

  19 september 2022

  Woensdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Een dag om extra aandacht te vragen voor dementie. Met dit jaar als thema ‘Samen op pad’.

 • Kaderafspraken ondertekend

  19 september 2022

  De gemeente Aa en Hunze, Woonborg, De Volmacht, De Deelmacht en AH WOON hebben de kaderafspraken ‘Samen aan de slag voor wonen’ gesloten en ondertekend. Met de kaderafspraken willen zij een goede uitvoering geven aan volkshuisvesting in de gemeente. De kaderafspraken lopen van 2023 tot en met 2026.

 • Inwoners Annen kiezen nieuwe verlichting

  19 september 2022

  In Annen wordt de verlichting van alle vier meter hoge masten vervangen door zuinige ledverlichting. Daarvoor is het nodig om de lantaarns op deze masten te vervangen.

 • Uit de raad 15 september 2022

  19 september 2022

  Binnen de gemeentelijke politiek heeft iedereen een eigen rol. Onze raad van 21 gekozen volksvertegenwoordigers bepaalt en controleert het beleid. Het college van burgemeester en wethouders bereidt het beleid voor en voert de besluiten van de raad uit. In de rubriek ‘uit de raad’ houdt de gemeenteraad u op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen. Wilt u in gesprek met de gemeenteraad of meer informatie? Ga dan naar aaenhunze.bestuurlijkeinformatie.nl.

 • Wethouder uitgelicht: Ivo Berghuis

  12 september 2022

  Wethouders vormen samen met de burgemeester het dagelijks bestuur van de gemeente. Samen voeren zij het beleid uit dat de gemeenteraad op hoofdlijnen heeft vastgesteld en maken zij plannen waarover de gemeenteraad een besluit moet nemen.

 • Online aangifte doen van phishing

  12 september 2022

  Bent u slachtoffer geworden van phishing door bijvoorbeeld betaalverzoekfraude, Tikkiefraude of phishing van uw betaalgegevens? Dan kunt u sinds 1 september 2022 ook online aangifte doen bij de politie via www.politie.nl

 • World Cleanup Day

  12 september 2022

  Op zaterdag 17 september is het “World Cleanup Day”. Dit is een mooie gelegenheid om ook in Aa en Hunze ons steentje bij te dragen aan het schoonhouden van de wereld en tegelijkertijd de zwerfafvalopruimers, vrijwilligers, in het zonnetje te zetten!

 • Kap afgekeurde bomen

  12 september 2022

  Gemeente Aa en Hunze gaat in het snoeiseizoen 2022-2023 planmatig bomenonderhoud uitvoeren in deelgebied 3.

 • Vergadering Adviesraad Sociaal Domein 19 september

  08 september 2022

  Op maandag 19 september 2022 om 10.00 uur houdt de Adviesraad Sociaal Domein van de gemeente Aa en Hunze een openbare vergadering in het gemeentehuis(raadzaal), Spiekersteeg 1 te Gieten.

 • Isolatiesubsidie voor Drenten met inkomen rond sociaal minimum in oktober beschikbaar

  07 september 2022

  Drentse inwoners met een inkomen rond het sociaal minimum, kunnen vanaf maandag 3 oktober 2022 subsidie aanvragen voor spouwmuur- of bodemisolatie.

 • Fotografen in de dop!

  05 september 2022

  Afgelopen donderdag en vrijdag werden de Magnuskerk en de kerk in Grolloo gefotografeerd door leerlingen van obs Anloo en obs De Drift.

 • GFT-afval: snel duurzaam

  05 september 2022

  Gemakkelijk bijdragen aan een duurzame verwerking van afval? Doe dan het groente-, fruit- en tuinafval in de gft-bak.

 • Een positieve opkikker voor de mantelzorger

  05 september 2022

  Lunchbijeenkomst voor mantelzorgers, zorgvragers en respijtvrijwilligers

 • Militaire oefening boven Aa en Hunze

  05 september 2022

  Het Defensie Helikopter Commando (DHC) oefent maandag 26 september boven delen van gemeente Aa en Hunze.

 • 25.000 bezoekers in De Borghoorns

  05 september 2022

  Zwembad De Borghoorns in Annen verwelkomde afgelopen vrijdag haar 25.000ste bezoekster.

 • Loterij van de Bonnerschool

  05 september 2022

  Tussen 12 september en 30 september worden er huis aan huis loten verkocht door de leerlingen van de Bonnerschool voor de loterij tijdens de Floralia op 30 september 2022.
  De trekking vindt om 21:00 uur plaats tijdens de Floralia op de Bonnerschool aan de Bonnen.

 • Uit de raad 1 september 2022

  05 september 2022

  Binnen de gemeentelijke politiek heeft iedereen een eigen rol. Onze raad van 21 gekozen volksvertegenwoordigers bepaalt en controleert het beleid.

 • Aa en Hunze organiseert zomerse nieuwjaarsreceptie

  02 september 2022

  De gemeente Aa en Hunze organiseert op vrijdag 16 september een nieuwjaarsreceptie. Niet, zoals gebruikelijk, in de eerste of tweede week van het nieuwe jaar, maar aan het einde van de zomer.

 • Boscamping Zwanemeer plaatst informatie(z)uil

  02 september 2022

  Met trots onthullen wethouder Bas Luinge en eigenaressen Leonie en Renee Vorenkamp de nieuwe informatie(z)uil aan Boscamping Zwanemeer.