Raadslid in Beeld: Marie-Claire Neesen

De gemeenteraad heeft een bijzondere plek binnen Aa en Hunze. De raad is een groep van 21 gekozen volksvertegenwoordigers die het dagelijks bestuur controleert. Maar wie zitten er in die gemeenteraad? Wat drijft hun? Waar zijn ze trots op? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. In deze aflevering: Marie-Claire Neesen (GroenLinks).

Hallo Marie-Claire. Waarom ben je raadslid geworden?  

Als GroenLinks raadslid wil ik mij sterk maken voor alle inwoners van de gemeente Aa en Hunze en de prachtige natuur in onze gemeente. Opkomen voor duurzaamheid en sociaal domein, dus opkomen voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. En ik blijf mij inzetten voor een nog groener en diervriendelijker Aa en Hunze. 

Op welk succes ben je trots?

Trots op dat er eindelijk een fietspad langs de Menweg ligt zodat kinderen veilig naar school kunnen fietsen. En dat de gemeente regenbooggemeente is: een gemeente die actief beleid ontwikkelt voor de acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender, en intersekse personen (LHBTI’s). Dit kan natuurlijk nog wel beter.

Ik begreep dat deze plek veel voor jou betekent. Kun je daar iets over zeggen? 

We staan op de brug over de Hunze, één van onze rivieren waar de gemeente haar naam aan te danken heeft. Hier woonde Aly Klaassen. Door haar ben ik de politiek in gegaan en deze plek is voor mij ook ter gedachtenis aan hun overleden dochter Ruby.

Wat typeert jou als raadslid? 

Ik vind dat ik humor heb. Tijdens de raadsvergadering moet er ruimte zijn voor een grapje of een kwinkslag. Zoals: “Laten we het eens diepgravend over het bodembeheer hebben.”

Wat hoop je nog te bereiken als raadslid voor Aa en Hunze?

De strijd is nog niet gestreden, dus ik wil met GroenLinks blijven opkomen voor natuur en milieu en daarnaast nog flink aan slag met de strijd tegen eenzaamheid. Hier gaan we in het najaar aan werken.

 

MarieClaireNeesen