Kom meer te weten over veilig fietsen

Op 7 oktober is het FietsVitaalTeam op de weekmarkt van Gieten. Het Fietsvitaalteam van Veilig Verkeer Nederland (VVN) is ook aanwezig met een aanhanger vol met leuk en leerzaam materiaal over fietsen. Wie vragen heeft over (veilig) fietsen kan de vrijwilligers van het Fietsvitaalteam het hemd van het lijf vragen. Het Fietsvitaalteam is onderdeel van het programma Doortrappen Drenthe. Doortrappen heeft als doel om senioren te stimuleren vaker te fietsen. Door langer te fietsen voelen mensen zich vaak gezonder, hebben ze meer sociale contacten en blijven ze langer mobiel.

Het is al enkele jaren speerpunt in landelijk en regionaal verkeersveiligheidsbeleid: senioren op de fiets (en de e-bike). Terwijl senioren met gezondheidsprogramma’s gestimuleerd worden om in beweging te blijven, is in ongevallencijfers een groeiend aantal ongevallen met de seniore fietser te zien. Doortrappen Drenthe is in het leven geroepen om daar verandering in te brengen. Het programma bestaat uit diverse leuke en leerzame fietsactiviteiten voor senioren.  

Het Fietsvitaalteam 

Het Fietsvitaalteam van Veilig Verkeer Nederland is een van die fietsactiviteiten. Het Fietsvitaalteam bezoekt de komende maanden verschillende evenementen, markten en fietsenwinkels in Drenthe met als doel senioren op een laagdrempelige manier te voorzien van informatie over fietsveiligheid. In de aanhanger die ze meebrengen, zit onder andere een elektrische fiets die bezoekers uit kunnen proberen, hulpmiddelen voor op de fiets om kennis mee te maken en foldermateriaal met handige fietstips.  

Doortrappen Drenthe 

Het programma Doortrappen wordt omarmd door de twaalf Drentse gemeenten en de provincie Drenthe. De fietsactiviteiten van het programma worden opgezet en georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond, in samenwerking met sport- en beweegcoaches en andere partijen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Drenthe. 
Kijk voor meer informatie op www.doortrappendrenthe.nl.