Fit, veilig én gezellig doortrappen met een fietsclub

In beweging zijn, genieten van de mooie Drentse natuur en in contact zijn met andere seniore fietsliefhebbers. Klinkt dat voor jou als de perfecte combinatie? Meld je dan aan voor een van de fietsclubs van de Fietsersbond in Drenthe. De fietsclubs zijn bedoeld om gezellig samen te fietsen en onderweg meer te leren over veiligheid op de fiets. De fietsclubs zijn gratis voor deelnemers. Op vrijdag 24 september stapt de fietsclub van Gieten op de fiets. Ga mee!

De fietsclubs van de Fietsersbond zijn onderdeel van het programma Doortrappen in Drenthe.

Doortrappen heeft als doel om senioren te stimuleren vaker te fietsen. Dit is ook speerpunt in landelijk en regionaal verkeersveiligheidsbeleid. Terwijl senioren met gezondheidsprogramma’s gestimuleerd worden om in beweging te blijven, is in ongevallencijfers een groeiend aantal ongevallen met de seniore fietser te zien. 
Doortrappen Drenthe is in het leven geroepen om daar verandering in te brengen. Het project bestaat uit diverse leerzame en leuke fietsactiviteiten voor senioren.

Fietsclubs

Eén van die activiteiten is de fietsclub. Met de fietsclub fiets je geregeld een mooie uitgezette fietsroute tussen de tien en veertig kilometer. Tijdens zo’n route is er onderweg aandacht voor onder andere veilig fietsen in een groep, hoe je het beste op- en af kunt stappen, remmen, lastige verkeerssituaties en fietsen op een e-bike. Ook komt er één keer in de maand een gastspreker langs, bijvoorbeeld een fietsenmaker, of een fysiotherapeut die tips geeft om vallen te voorkomen. Een medewerker van de Fietsersbond begeleidt de fietsclubs in het eerste jaar. Daarna kan de fietsclub zelfstandig voortbestaan. Een fietsclub is een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen, je bent lekker buiten en blijft in beweging. 

Doortrappen in Drenthe

Het programma Doortrappen wordt omarmd en gefinancierd door de twaalf Drentse gemeenten en de provincie Drenthe. Dus ook door de gemeente Aa en Hunze! De fietsactiviteiten van het programma worden opgezet en georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond, in samenwerking met sport- en beweegcoaches en andere partijen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Drenthe. Kijk voor meer informatie op www.doortrappendrenthe.nl. Wie het leuk lijkt om mee te doen aan een fietsclub in de buurt, kan zich opgeven door een mail te sturen naar: doortrappen@fietsersbond.nl of naar: doortrappen@aaenhunze.nl

 

fietsclub