Aa en Hunze zoekt Helden

Klaas* die zich inzet in het dorpshuis, Petra* die voor haar buurvrouw de boodschappen haalt, het altijd mogen mee-eten bij familie Dekker*, de leden van de buurtvereniging* die zich overal voor inzetten.

Een klein gebaar kan al een heldendaad voor een ander zijn. In onze gemeente hebben we veel van zulke helden en die willen we graag in het zonnetje zetten. De mensen die iets voor een ander doen. Zeker in het afgelopen jaar zagen we ontzettend veel naoberschap.
Hoe klein of groot de actie ook was: elke held verdient waardering. Ken jij zo’n held? Laat dan jouw waardering zien door een Aa en Hunze Heldenspeld te geven.

In het zonnetje

Wethouder Co Lambert hoopt dat veel mensen een heldenspeld aan gaan vragen: “We willen graag al onze vrijwilligers in het zonnetje zetten. Dat kunnen we niet alleen. Daarom roepen we de hulp van onze inwoners in.” Iedereen die vrijwilligerswerk heeft gedaan, komt voor de speld in aanmerking. Wethouder Lambert: “Van kleine tot grote vrijwilligersacties. Denk aan de mensen met hartverwarmende corona-initiatieven, mensen die zich inzetten voor een ander of het buurmeisje op de hoek die jouw hond uitlaat. Elke held verdient waardering. Daarom onze oproep: ken jij zo’n held? Laat dan jouw waardering zien door een Aa en Hunze Heldenspeld te geven.” Ook sport-, muziek- en cultuurverenigingen kunnen een speldje aanvragen voor hun vrijwilligers.

Zo vraag je de Heldenspeld aan

De Heldenspeld vraag je aan door middel van een formulier op de website van de gemeente Aa en Hunze. Je vindt dit formulier op www.aaenhunze.nl/mensenmakenaaenhunze. Met dit formulier geef jij aan wie deze speld verdient én waarom deze persoon een held is.  We verzenden de speld binnen 4 weken na aanvraag. De speld wordt naar jouw adres gestuurd, zodat je de speld persoonlijk kan overhandigen. Houd bij het overhandigen wel rekening met de coronamaatregelen. 

Help ons mee

Wij delen graag de verhalen van de mensen die een speld hebben ontvangen. Je kan in het formulier kenbaar maken of wij het verhaal over jouw held mogen delen. Heb je een foto van jouw held mét de speld en mogen we deze gebruiken? Dan ontvangen we deze foto graag. Op de foto zien we graag jouw held poseren met de speld. 

*fictieve namen

 

speld