Nieuws september 2021

 • College Aa en Hunze wil samen met ondernemers economische ontwikkeling in gemeente faciliteren en aanjagen

  01 oktober 2021

  Het college van B&W heeft samen met ondernemers, ondernemersverenigingen en belangenorganisaties een nieuwe koersnota economie en vrijetijdseconomie opgesteld. De nieuwe koers kan worden samengevat in twee kernwoorden: aanjagen en faciliteren. In de eerste plaats wil het college nieuwe initiatieven aanjagen en in de tweede plaats het zo goed mogelijk faciliteren van ondernemersbelangen. Wethouder Bas Luinge: “We zijn heel blij met de goede reacties en betrokkenheid van onze ondernemers. Het is ook echt een gezamenlijke ambitie om samen de lokale economie aan te jagen. Ondernemers weten zelf het beste hoe ze dat moeten doen. Door een aantal nieuwe projecten op te nemen zorgen we voor een nieuwe impuls en hogere ambitie.”

 • Aangepaste openingstijden gemeentehuis en abs 6 en 7 oktober

  29 september 2021

  Op woensdag 6 oktober en donderdag 7 oktober gelden er andere openingstijden van het gemeentehuis en het afvalbrengstation.

 • Kom meer te weten over veilig fietsen

  21 september 2021

  Op 7 oktober is het FietsVitaalTeam op de weekmarkt van Gieten. Het Fietsvitaalteam van Veilig Verkeer Nederland (VVN) is ook aanwezig met een aanhanger vol met leuk en leerzaam materiaal over fietsen. Wie vragen heeft over (veilig) fietsen kan de vrijwilligers van het Fietsvitaalteam het hemd van het lijf vragen. Het Fietsvitaalteam is onderdeel van het programma Doortrappen Drenthe. Doortrappen heeft als doel om senioren te stimuleren vaker te fietsen. Door langer te fietsen voelen mensen zich vaak gezonder, hebben ze meer sociale contacten en blijven ze langer mobiel.

 • Fout gereden? Neem de volgende afslag

  21 september 2021

  Je baalt. Je hebt net je afslag gemist en je navigatie blijft maar zeggen: ‘Keer om!’ Niet één keer, maar herhaaldelijk. Even schiet de gedachte door je hoofd: ‘Ik keer hier wel even snel op de weg.’ Veel te vaak gebeuren er in Drenthe ongelukken door weggebruikers die keren waar dat niet veilig kan. Ook zij dachten dat het wel kon...

 • Raadslid in beeld: Greet Oosterhuis

  14 september 2021

  De gemeenteraad heeft een bijzondere plek binnen Aa en Hunze. De raad is een groep van 21 gekozen volksvertegenwoordigers die het dagelijks bestuur controleert. Maar wie zitten er in die gemeenteraad? Wat drijft hun? Waar zijn ze trots op? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. In deze aflevering: Greet Oosterhuis (Gemeentebelangen)

 • Aa en Hunze zoekt Helden

  14 september 2021

  Klaas* die zich inzet in het dorpshuis, Petra* die voor haar buurvrouw de boodschappen haalt, het altijd mogen mee-eten bij familie Dekker*, de leden van de buurtvereniging* die zich overal voor inzetten.

 • Blikmikker geplaatst in Eext

  14 september 2021

  Astrid Bosma is één van de vele zwerfafval-opruimers in Aa en Hunze. De gemeente is erg blij met inwoners die in hun vrije tijd Aa en Hunze schoonmaken en houden.

 • Samenleven in Gieterveen

  14 september 2021

  Uitnodiging voor inwoners Gieterveen

 • Gezocht: kinderen die de energiebaas in huis willen worden!

  14 september 2021

  Doe jij mee met het spel Junior Energiecoach?

 • Afscheid Marleen Tent

  14 september 2021

  Na 6 jaar neemt Marleen Tent afscheid als gemeentesecretaris bij de gemeente Aa en Hunze. Ze gaat aan de slag als directeur van welzijnsorganisatie Sedna.

 • Culturele monumentendag zaterdag 11 september 2021

  09 september 2021

  Wethouder Henk Heijerman opent om 10.00 uur, voor het gemeentehuis in Gieten, de expositie ‘Fotografeer je monument’.

 • Vergadering overlegorgaan Drentsche Aa

  06 september 2021

  De eerstvolgende openbare ONLINE-vergadering van het Overlegorgaan Drentsche Aa wordt gehouden op woensdagavond 15 september 2021 van 20:00 tot 22:00 uur. Kijk op www.drentscheaa.nl hoe u de vergadering kunt volgen.

 • Vergadering welstandscommissie Aa en Hunze

  09 september 2021

  Op dinsdag 14 september 2021 vergadert de onafhankelijke welstandscommissie Aa en Hunze.

 • Start tweede maaironde bermen buiten de kom

  06 september 2021

  De gemeente gaat vanaf 6 september van start met de tweede maaironde voor bermen buiten de bebouwde kom.

 • Inwoners van Aa en Hunze tevreden over de resultaten van ondersteuning Wmo

  01 september 2021

  Inwoners van de gemeente Aa en Hunze die in 2020 gebruik hebben gemaakt van een Wmo-voorziening (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) of gebruik hebben gemaakt van Jeugdhulp zijn tevreden over de resultaten van de ingezette ondersteuning.

 • Campagne van start om AED’s en burgerhulpverleners in kaart te brengen

  30 augustus 2021

  Aa en Hunze heeft het goed voor elkaar!

 • Raadslid in Beeld: Marie-Claire Neesen

  30 augustus 2021

  De gemeenteraad heeft een bijzondere plek binnen Aa en Hunze. De raad is een groep van 21 gekozen volksvertegenwoordigers die het dagelijks bestuur controleert. Maar wie zitten er in die gemeenteraad? Wat drijft hun? Waar zijn ze trots op? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. In deze aflevering: Marie-Claire Neesen (GroenLinks).

 • Easyswim diploma zwemmen zwembad Zwanemeer Gieten

  30 augustus 2021

  Tijdens de laatste openingsdag van dit seizoen van zwembad Zwanemeer hebben 12 kinderen met succes afgezwommen voor hun Easyswim diploma.

 • We zijn op zoek naar foto’s en verhalen over ‘jouw monument’

  31 augustus 2021

  Culturele Monumentendag Aa en Hunze 2021

 • 6 t/m 12 september Week van Lezen en Schrijven

  30 augustus 2021

  Aa en de slag met taal!

 • Fit, veilig én gezellig doortrappen met een fietsclub

  30 augustus 2021

  In beweging zijn, genieten van de mooie Drentse natuur en in contact zijn met andere seniore fietsliefhebbers. Klinkt dat voor jou als de perfecte combinatie? Meld je dan aan voor een van de fietsclubs van de Fietsersbond in Drenthe. De fietsclubs zijn bedoeld om gezellig samen te fietsen en onderweg meer te leren over veiligheid op de fiets. De fietsclubs zijn gratis voor deelnemers. Op vrijdag 24 september stapt de fietsclub van Gieten op de fiets. Ga mee!