Specialympics Aa en Hunze

Op woensdag 4 september hebben de gemeente Aa en Hunze en de Trans in Nooitgedacht een sport- en spelmiddag georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking.

De middag startte met een warming-up, waarna wethouder Bas Luinge de specialympics Aa en Hunze opende. Daarna stonden er diverse onderdelen op het programma. Zo werd er yoga gegeven door een buurtbewoner uit de naast gelegen wijk, werd er gefitnest, gegeven door Daoud fitnesscentrum Rolde en waren er diverse sport en spelonderdelen, zoals mikspelen, parachute en werd er gedanst bij het onderdeel ‘voetjes van de vloer’.

Tussendoor kon men smoothies halen. Het fruit werd gesponsord door Harley Stichting Annen en de groentespecialist Martens uit Annen. Naast de medewerkers van de Trans en de sportcombi’s, was er een groep vrijwilligers van Univé die deze dag extra handen boden.

Deze sportieve dag werd afgesloten met een hardloopwedstrijd, waarnaar alle deelnemers een welverdiende medaille kregen. De Trans en de sportcombi’s kijken terug op een zeer geslaagde en sportieve middag.

bezoekers van de specialympics

deelnemers en vrijwilligers van de specialympics