Anno Wietze Hiemstra geïnstalleerd als nieuwe burgemeester

Op donderdag 12 september is Anno Wietze Hiemstra geïnstalleerd als burgemeester van Aa en Hunze. Hij werd door het college opgehaald van zijn huis in Schoonloo en maakte een reis naar het gemeentehuis in Gieten.

Van Schoonloo naar Gieten

Onderweg lunchte hij met dorpsgenoten, bezocht hij OBS de Drift, sprak met bewoners van Stichting De Trans en deed hij boodschappen bij Onze winkel Eext. “Het was een bijzondere, prachtige dag,” blikt de kersverse burgemeester terug. “Aa en Hunze heeft zich van zijn meest kleurrijke kant laten zien. Ik kijk uit naar het vervolg van mijn reis.”

Reistas 

Alle verhalen borg hij zorgvuldig op in zijn reistas. De tas is ontworpen en gemaakt door Radical Design uit Gasselternijveen en bevat elementen die symbool staan voor de gemeente: het zand, het veen, de Hunze en de Aa, de inwoners en de natuur. Ook de komende periode speelt de tas een rol.

De reis gaat verder

Ook de komende maanden reist burgemeester Hiemstra namelijk door de gemeente. Hij doet dit met de beste reisgidsen die hij zich voor kan stellen: de inwoners van Aa en Hunze. Hij gaat op zijn reis horen, zien, ervaren, in verhalen en ontmoetingen ontdekken hoe Buitengewoon Aa en Hunze is. Hoe de reis na zijn installatie verder gaat, dat hoort u binnenkort…

Beelden van de nieuwe burgemeester Anno Wietze Hiemstra op zijn reis door Aa en Hunze