Duurzame Huizen Route

Op zaterdag 3 en 10 november wordt voor de 6e keer de Duurzame Huizen Route georganiseerd. Huiseigenaren in heel Nederland openen hun deuren en laten anderen zien hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt. Gemeente Aa en Hunze doet mee aan de Duurzame Huizen Route om zoveel mogelijk inwoners te stimuleren om hun woning te verduurzamen.

Heeft u besparende maatregelen genomen of wekt u zelf energie op en vindt u het leuk om anderen op weg te helpen? Meld uw woning aan en deel uw duurzame woonverhaal.

www.duurzamehuizenroute.nl/verkiezing

Aanmelden voor de Duurzame Huizen Route

Van gasloos wonen tot woningen met dak- en gevelisolatie, op duurzamehuizenroute.nl is elk verhaal welkom. Ook als u net bent begonnen met het nemen van maatregelen kunt u meedoen aan de Duurzame Huizen Route. Voor veel mensen is het energiezuinig maken van hun woning een stappenplan waar zij langere tijd mee bezig zijn. Voor bewoners die zich willen oriënteren, is het waardevolle informatie om van u te horen hoe uw stappenplan eruitziet. Misschien heeft u net die informatie die een ander op weg kan helpen. Al meer dan duizend eigenaren gingen u voor en delen hun woonverhaal via de Duurzame Huizen Route.  U kunt uw woning aanmelden op: https://duurzamehuizenroute.nl/gemeente/aa-en-hunze.

Verkiezing

Dit jaar vindt de verkiezing van het duurzaamste huis van Nederland plaats. Trotse huiseigenaren kunnen hun woning nog tot en met 30 september aanmelden. De woningen worden door een deskundige jury beoordeeld op o.a. klimaatbestendigheid, energiezuinigheid en duurzaam materiaalgebruik. In de provincie Drenthe kan het publiek stemmen op het meest duurzame huis van Drenthe. De winnaar gaat door naar de landelijke publieksverkiezing. Huiseigenaren kunnen hun woning aanmelden op www.duurzamehuizenroute.nl/verkiezing. Op vrijdag 23 november is de bekendmaking en prijsuitreiking van de landelijke publieks- en juryprijzen voor de verkiezing ‘Duurzaamste huis van Nederland’

Ervaring in een strohotel

Stelt u uw huis open op zaterdag 3 en 10 november of gaat u zelf op bezoek? Dan maakt u kans op een midweekje weg op een bijzondere plek: Het strohotel in Haps (Brabant).