Uitbetaling energietoeslag 2023

De energiekosten zijn nog steeds hoog. Heeft u een laag inkomen en moeite om de energierekening te betalen? Dan kunt u een eenmalige toeslag aanvragen. Het gaat om een bedrag van 1.300 euro. Vorige week heeft de Eerste Kamer ingestemd met het eenmalige wetsvoorstel Energietoeslag 2023.

Wat moet u doen?

Heeft u eerder dit jaar al een aanvraag gedaan of automatisch al 500 euro ontvangen? Dan hoeft u niks te doen. Binnenkort krijgt u de overige 800 euro op uw rekening bijgeschreven. 

Heeft u de energietoeslag voor 2023 nog niet aangevraagd? Dan kunt u alsnog een aanvraag indienen via de website van Werkplein Drentsche Aa: wpda.nl/financiele-regelingen/energietoeslag. Op deze website vindt u de voorwaarden om voor deze toeslag in aanmerking te komen.  

Moeite met rondkomen?

Dan komt u mogelijk ook in aanmerking voor een vergoeding uit het noodfonds. Kijk voor meer informatie op www.wpda.nl/financiele-regelingen/noodfonds-aa-en-hunze

Heeft u hulp nodig bij de aanvraag? 

Het adviesloket van Impuls Welzijn kan u hiermee helpen. Het maken van een afspraak kan telefonisch via (0592) 24 59 24 of per mail adviesloket@impulsaaenhunze.nl.