Mantelzorger: U bent van onschatbare waarde!

Mantelzorg. Een waardevolle, maar zware taak die mantelzorgers naast hun werk en het gewone dagelijkse leven uitvoeren. Daarom geeft de gemeente Aa en Hunze op 10 november jaarlijks een mantelzorgwaardering van 100 euro aan geregistreerde mantelzorgers. Gemeente Aa en Hunze telt ongeveer 450 geregistreerde mantelzorgers.

Ieder jaar op 10 november is de Dag van de Mantelzorg. Een dag om mantelzorgers te bedanken voor de zorg die zij verlenen aan hun partner, kind, ouder(s), broer, zus of andere naaste. Mantelzorgers vinden de zorg vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Het is bijzonder en verdient waardering. 

Impuls biedt ondersteuning

Carin de Jonge, consulent mantelzorg bij Impuls Aa en Hunze: “In Aa en Hunze zien we veel mensen die zorg verlenen aan een naaste. Deze groep mensen kan behoefte hebben aan ondersteuning én waardering voor al het werk dat ze verzetten. Impuls probeert in te spelen op de wensen die er leven. We kijken naar de mens achter de mantelzorger.” Een registratie van de mantelzorger geeft geen verdere verplichtingen. “Het zorgt er alleen voor dat u in beeld bent en dat u met vragen bij ons terecht kan. Een mantelzorger kan dan zelf aangeven welke ondersteuning gewenst is”, legt Carin uit. “Eigenlijk kunt u het zien als ‘zorg goed voor uzelf zodat u zo lang mogelijk zorg kan geven aan een ander’.”

Mantelzorgwaardering

Het Centraal Punt Mantelzorg van Impuls coördineert en verstrekt in opdracht van de gemeente Aa en
Hunze de Mantelzorg Waardering 2023. De waardering van 100 euro is nog aan te vragen tot uiterlijk
20 november 2023. Carin: “U kunt zelf kiezen waar u het voor gebruikt. De ene mantelzorger gebruikt het om samen herinneringen te maken, de andere gebruikt het om er iets leuks van aan te schaffen.”

Aanvraag registratie mantelzorger

Niet geregistreerde mantelzorgers kunnen zich altijd aanmelden voor registratie en vrijblijvend ondersteuning vragen aan Impuls Aa en Hunze. Wanneer de registratie wordt gedaan voor 20 november 2023 komt de mantelzorger in aanmerking voor de mantelzorgwaardering 2023. Het registratie- en aanvraagformulier Mantelzorg Waardering 2023 kunt u aanvragen via c.dejonge@impulsaaenhunze.nl of per telefoon 06 11517036.

Wat kunt u doen?

Kent u iemand die voor een ander zorgt? Geef diegene eens wat extra aandacht, een compliment of een schouderklop. Dat mag natuurlijk altijd, maar zeker op 10 november, de Dag van de Mantelzorg!