Donker buiten? Help uw kind veilig op weg door de fietsverlichting te controleren

De herfst is in aantocht. Dat betekent dat onze kinderen steeds vaker in het donker op de fiets zitten. Belangrijk dus dat hun fietsverlichting goed werkt. Heeft u de fietsverlichting van uw kind al gecontroleerd? Met een snelle check zorgt u ervoor dat uw kind tijdens de donkere dagen veilig de weg op gaat.

Laat ze opvallen in het donker

Gaat uw kind tijdens de donkere dagen wel eens zonder goede fietsverlichting op pad? De kans dat hij of zij betrokken raakt bij een aanrijding neemt dan met 20 procent toe. Genoeg reden om de fietsverlichting van uw kind even te controleren. Is er een lamp stuk of een batterij leeg? Dat kan u tegenwoordig makkelijk zelf verhelpen. 
De tijd van de ‘ouderwetse’ dynamo aan de fiets is voorbij. De hedendaagse fietsen zijn bijna allemaal standaard uitgerust met fietsverlichting op batterijen. Op www.lichtaanengaan.nl/ouders leert u hoe u dit soort fietsverlichting eenvoudig zelf kan repareren. Daarnaast vindt u hier nog meer tips om ervoor te zorgen dat uw kind extra goed opvalt in het donker. Denk bijvoorbeeld aan de reflectoren op de fiets of kleding met reflecterende strepen.