Nieuws oktober 2023

 • Gemeenteraad in beeld

  23 oktober 2023

  Wat doet de gemeenteraad? Hoe kom ik met raadsleden in contact? Hoe komen besluiten tot stand? Wat zijn moties en amendementen eigenlijk? Op deze en andere vragen wordt antwoord gegeven in de maandelijkse rubriek ‘gemeenteraad in beeld’. In deze rubriek zullen we veelgestelde vragen over de gemeenteraad beantwoorden. Heeft u zelf vragen over de gemeenteraad, dan kunt u deze vragen opsturen naar de griffie via e-mail griffie@aaenhunze.nl. Wellicht dat we uw vraag in een toekomstige editie kunnen beantwoorden. We beginnen de rubriek met een uitleg over wat de gemeenteraad precies is en hoe deze gekozen wordt.

 • Kom gezellig, samen wandelen in Gieten

  23 oktober 2023

  Wandelen levert een positieve bijdrage aan de gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Op 31 oktober start er daarom een nieuwe wandelgroep in Gieten. Op de even weken kunnen belangstellenden samen een uur wandelen in en rond Gieten.

 • Informatiebijeenkomst subsidieregeling verduurzaming en woningverbetering

  23 oktober 2023

  Gemeente Aa en Hunze houdt samen met Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN) op dinsdagavond 31 oktober een informatieavond over de subsidieregeling verduurzaming en woningverbetering Groningen.

 • Wijziging datum inloopspreekuur november

  23 oktober 2023

  Het inloopspreekuur van donderdag 16 november wordt verplaatst naar donderdag 23 november 2023. Heeft u een vraag voor één van de collegeleden? Of heeft u een onderwerp dat u wilt bespreken? Dan kunt u op donderdag 23 november tussen 16:30 en 17:30 uur terecht bij het inloopspreekuur in het gemeentehuis (Spiekersteeg 1 in Gieten).

 • Flexteam Warmtetransitie Drenthe begint

  18 oktober 2023

  Het Flexteam Warmtetransitie Drente is vanaf vandaag officieel van start. Dit team helpt gemeenten bij de warmtetransitie waarin huizen en gebouwen op een andere manier worden verwarmd dan met aardgas. De warmtetransitie ligt als taak bij de gemeenten, maar dat vraagt om extra personeel en specialistische kennis. Het Flexteam gaat gemeenten flexibel ondersteunen. De wethouders van de gemeenten, de gedeputeerde van de provincie en de directeur van de Vereniging Drentse Gemeenten (VDG) ondertekenden hiervoor vandaag een samenwerkingsovereenkomst.

 • Mantelzorger: U bent van onschatbare waarde!

  16 oktober 2023

  Mantelzorg. Een waardevolle, maar zware taak die mantelzorgers naast hun werk en het gewone dagelijkse leven uitvoeren. Daarom geeft de gemeente Aa en Hunze op 10 november jaarlijks een mantelzorgwaardering van 100 euro aan geregistreerde mantelzorgers. Gemeente Aa en Hunze telt ongeveer 450 geregistreerde mantelzorgers.

 • Uit de Raad 12 oktober 2023

  16 oktober 2023

  Binnen de gemeentelijke politiek heeft iedereen een eigen rol. Onze raad van 21 gekozen volksvertegenwoordigers bepaalt en controleert het beleid. Het college van burgemeester en wethouders bereidt het beleid voor en voert de besluiten van de raad uit. In de rubriek ‘uit de raad’ houdt de gemeenteraad u op de hoogte van haar besluiten. Wilt u in gesprek met de gemeenteraad of meer informatie? Ga dan naar aaenhunze.bestuurlijkeinformatie.nl. Tijdens de Raadsvergadering van 12 oktober 2023 werden de volgende besluiten genomen:

 • Volop gratis activiteiten tijdens Oktober Kindermaand

  16 oktober 2023

  Leuk voor in de herfstvakantie!

 • Plaatsen bladbakken

  16 oktober 2023

  Het najaar is in volle gang, dus dwarrelen blaadjes overal op de grond. Op plaatsen waar veel bomen staan worden daarom elk jaar bladbakken geplaatst. Als bewoner kunt u daar gemakkelijk het bladafval uit uw eigen omgeving inleveren.

 • Uitbetaling energietoeslag 2023

  23 oktober 2023

  De energiekosten zijn nog steeds hoog. Heeft u een laag inkomen en moeite om de energierekening te betalen? Dan kunt u een eenmalige toeslag aanvragen. Het gaat om een bedrag van 1.300 euro. Vorige week heeft de Eerste Kamer ingestemd met het eenmalige wetsvoorstel Energietoeslag 2023.

 • Week tegen Armoede

  09 oktober 2023

  9 tot en met 13 oktober

 • Nationale Wecycleweek

  12 oktober 2023

  Deze week is de Nationale Wecycleweek. Daarom moedigen we iedereen aan om hun afgedankte apparaten in te leveren, zodat ze gerecycled kunnen worden. De onderdelen van uw oude broodrooster, koffiezetapparaat of grasmaaier krijgen zo een tweede leven.

 • Donker buiten? Help uw kind veilig op weg door de fietsverlichting te controleren

  09 oktober 2023

  De herfst is in aantocht. Dat betekent dat onze kinderen steeds vaker in het donker op de fiets zitten. Belangrijk dus dat hun fietsverlichting goed werkt. Heeft u de fietsverlichting van uw kind al gecontroleerd? Met een snelle check zorgt u ervoor dat uw kind tijdens de donkere dagen veilig de weg op gaat.

 • Tellers gezocht voor Tweede Kamerverkiezingen

  09 oktober 2023

  Op 22 november zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Voor deze verkiezingen zijn wij op zoek naar tellers (vanaf 18 jaar). Lijkt het jou leuk om op deze manier een steentje bij te dragen? Meld je dan aan via mijnstembureau-aaenhunze.nl.

 • Gemeente Aa en Hunze presenteert een sluitende begroting voor 2024

  03 oktober 2023

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze presenteert de gemeenteraad een sluitende begroting voor 2024. Onderaan de begroting prijkt een bedrag van € 882.000 in de plus. Met de plannen uit de begroting geeft het college verdere invulling aan de uitvoering van het coalitieakkoord ‘Samen verder aan de slag’. Wel heeft het college zorgen over de financiële vooruitzichten op de langere termijn.

 • Huis-aan-huis verkoopactie voetbalverenging Annen

  02 oktober 2023

  De leden van voetbalvereniging Annen verkopen op vrijdag 6 oktober 2023 Drentse bollen. Deze huis-aan-huis actie vindt plaats in de dorpen Annen, Anloo, Gasteren, Spijkerboor, Nieuw Annerveen, Oud Annerveen, Eexterveen en in Annerveenschekanaal van 18.00 uur tot ca. 20.00 uur.

 • Fotoclub Spijkerboor exposeert in gemeentehuis Gieten

  02 oktober 2023

  Tot vrijdag 27 oktober is de jubileum expositie van Fotoclub Spijkerboor te bezichtigen in de centrale hal van het gemeentehuis (Spiekersteeg 1, Gieten). De expositie ‘12½ jaar Fotoclub Spijkerboor’ heeft als thema Spijkerboor - Annerveen. De expositie is te bezichtigen op werkdagen tussen 8.30 – 16.00 uur en op donderdag tot 19.00 uur.

 • Albrechttunnel Gieten krijgt muurschildering

  02 oktober 2023

  Jongeren uit Aa en Hunze zijn tot en met 8 oktober samen met graffiti artiest Richard van Rijswijk bezig om de Albrechttunnel in Gieten voorzien van een muurschildering. Wethouder Kiena ten Brink ging even kijken en mocht ook een stukje van de muurschildering inkleuren.