Ruthger Schoonderbeek nieuwe gemeentesecretaris Aa en Hunze

Ruthger Schoonderbeek volgt Marleen Tent op als gemeentesecretaris en algemeen directeur bij de gemeente Aa en Hunze. Schoonderbeek start op 1 december.

Marum en Kollumerland

Voor Schoonderbeek is de functie van gemeentesecretaris niet onbekend; hij was eerder in deze rol werkzaam bij de gemeenten Marum en Kollumerland c.a. In de afgelopen jaren werkte hij als strategisch projectleider bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Daarnaast geeft hij trainingen en workshops op het gebied van leiderschap en projectmatig werken. 

“Warm en betrokken organisatie”

Nu maakt Schoonderbeek dus de overstap van Friesland naar Drenthe. Hij start op 1 december en heeft er zin in: “De gemeente Aa en Hunze is een prachtige gemeente. De organisatie komt op mij over als warm en betrokken.“ Schoonderbeek gaat eerst kennis maken met de ambtelijke organisatie en met het college: “Ik kijk ernaar uit om alle collega’s te ontmoeten. Ik wil de organisatie goed leren kennen en weten wat er speelt. Waar collega’s trots op zijn, maar ook welke uitdagingen er liggen.”

Ervaring

Burgemeester Anno Wietze Hiemstra is blij met de komst van de nieuwe gemeentesecretaris en algemeen directeur: “Schoonderbeek heeft veel ervaring bij de gemeentelijke overheid. In de afgelopen jaren heeft onze organisatie een grote ontwikkeling doorgemaakt. Met de kennis en ervaring van Schoonderbeek kunnen we doorgaan op de ingeslagen weg en nieuwe vervolgstappen zetten. We kijken uit naar een fijne samenwerking.”