Raadslid in beeld: Nanno Pul

De gemeenteraad heeft een bijzondere plek binnen Aa en Hunze. De raad is een groep van 21 gekozen volksvertegenwoordigers die het dagelijks bestuur controleert. Maar wie zitten er in die gemeenteraad? Wat drijft hun? Waar zijn ze trots op? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. In deze aflevering: Nanno Pul (Combinatie Gemeentebelangen).

Waarom ben je raadslid geworden?  

Ik ben op een verjaardagsfeestje door een seniorlid van Gemeentebelangen gevraagd of ik belangstelling had voor gemeentepolitiek. Ook kreeg ik van dit lid de vraag of het mij wat leek om op de verkiezingslijst te komen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat was een vraag die mij wel verraste. Ik voelde mij namelijk helemaal geen politicus, maar meer een bestuurder of verbinder. Op een poster van Gemeentebelangen op het raam rond de gemeenteraadsverkiezingen na deed ik niet aan politiek. Uiteindelijk hakte ik toch de knoop door en werd ik lid van Gemeentebelangen. In 2010 kwam ik op de verkiezingslijst. Tot verbazing van velen én mijzelf werd ik met veel voorkeursstemmen in de gemeenteraad van Aa en Hunze gekozen. Inmiddels ben ik met veel plezier aan mijn derde periode bezig.

Op welk succes die je hebt geboekt als raadslid ben je het meest trots?

Allereerst ben je niet trots op jezelf. Je neemt namelijk met je eigen fractie en raadsfracties beslissingen. Waar ik zelf wel veel voor heb gelobbyd is het van de grond krijgen van de sportcombi’s. Ook heb ik mij ingezet om zwembad Zwanemeer in Gieten van een stichting onder de gemeentevlag te krijgen. Ook ben ik blij dat ik al drie periodes over allerlei onderwerpen mee heb mogen denken en beslissen én niet overspannen ben weggerend.

Wat betekent deze plek voor jou?   

Dit is de plek waar ik heb leren zwemmen en met mijn vrienden veel tijd heb doorgebracht. Het was in de zomer een fijne ontmoetingsplek voor de jeugd uit Gieten en omstreken. Het is heel belangrijk voor onze kinderen dat ze leren fietsen, schaatsen en zwemmen. Zwembad Zwanemeer is een uitgelezen bad om het zwemmen onder de knie te krijgen en voor gezinnen met kleine kinderen is het fijn vertoeven. Het is voor mij de reden dat de buitenzwembaden in Aa en Hunze moeten blijven bestaan.

Noem een leuk feitje over jezelf die een beeld geeft van wie jij bent. 

Mijn lichaamstaal zegt veel over hoe ik over bepaalde zaken denk. Het is alleen de vraag of dat een feitje is dat altijd leuk is.

Wat hoop je nog te bereiken als raadslid voor Aa en Hunze?

De tijdsdruk zal het leren, maar het wordt nog wel krap. Ik ben er namelijk niet trots op dat er nog steeds punten op de agenda staan zoals het lostrekken in Gieten van Hotel Braams, Stationsstraat 19 en Schoolstraat 4. Het is belangrijk dat deze panden weer een mooie functie kunnen en mogen krijgen. Daarnaast ook de woningbouw Lienstukken in Grolloo en een cultuurpodium in Gieten en het legaliseren van de pilot bungalowparken en solitaire woningen voor permanente bewoning of een dubbel bestemming. 

NannoPul