Ontdek de drie- en vierwielfiets op 16 november in Nooitgedacht

Heb je wel eens op een drie- of vierwielfiets gefietst? Zo’n fiets is ideaal voor als je niet meer op een tweewieler durft te fietsen. Bijvoorbeeld omdat op- en afstappen lastig is of je evenwicht niet zo goed meer is. Een drie- of vierwielfiets houdt je in evenwicht vanwege de extra wielen die de fiets heeft. Wil je wel eens weten hoe het is om op zo'n fiets te fietsen? Kom dan naar de gratis ontdekdag van de Fietsersbond op 16 november bij Sporthal De Trans, Dobbe 2 in Nooitgedacht.

Tijdens de ontdekdag vertellen ervaren fietsdocenten van de Fietsersbond je alles wat je moet weten over drie- en vierwielers. De docenten zijn er ook om al je vragen over de fietsen te beantwoorden. De Fietsersbond neemt verschillende drie- en vierwielfietsen mee, zodat je onder begeleiding een proefrit kan maken. Er is geen aankoopverplichting.

Vrijheid door een driewielfiets

Anna Frijns bezocht een tijdje geleden een ontdekdag in Assen en fietst sindsdien vol enthousiasme op een driewielfiets. Anna: "Ik had geen idee of een driewieler iets voor mij was, maar ik ben gewoon gaan kijken. Ik kwam erachter dat een driewielfiets precies is wat ik zocht. De Fietsersbond heeft mij heel goed geholpen met het uitzoeken van een driewielfiets die bij mij past. Sindsdien fiets ik weer en daar heb ik ontzettend veel lol in. Ik heb de vrijheid om te gaan en staan waar en wanneer ik wil en dat is heerlijk!"

Doortrappen Drenthe

De driewielfietsontdekdagen zijn onderdeel van het programma Doortrappen in Drenthe. Met dit programma stimuleren de provincie Drenthe en de twaalf Drentse gemeenten senioren (vaker) op de fiets te stappen. Fietsen is namelijk goed voor de gezondheid, sociale contacten en mobiliteit. Doortrappen bestaat uit diverse leuke en leerzame fietsactiviteiten die op lokaal niveau aan senioren worden aangeboden. 

Praktische informatie

Datum: 16 november.
Tijdstip: 13.00-16.00
Locatie: Sporthal De Trans, Dobbe 2,  Nooitgedacht.
 

 

Meer weten? Kijk op www.doortrappendrenthe.nl.