In gesprek over uitdagingen Nationaal Park Drentsche Aa

Wilt u meer weten over hoe Nationaal Park Drentsche Aa om gaat met actuele uitdagingen? Bekijk dan vanaf donderdag 14 oktober het webinar over het nieuwe Beheer-, Inrichtings- en Ontwikkelingsplan (BIO-plan) voor het Drentsche Aa-gebied. Als vervolg op het webinar zijn er dinsdag 26 en donderdag 28 oktober twee inloopmomenten. Bent u erbij?

Nieuwe uitdagingen

Het BIO-plan is opgesteld door het Overlegorgaan Drentsche Aa voor de periode 2021-2030. Het is het derde plan sinds de oprichting van het Nationaal Park; elke tien jaar wordt het aangepast aan de actualiteit. Het plan gaat in op de uitdagingen waar het Nationaal Park voorstaat. Voorbeelden zijn de overstap naar duurzame energie, de overgang naar nieuwe manieren van landbouw, de afname van de verschillende soorten planten en dieren en duurzame vormen van toerisme.

Webinar en inlopen Grolloo en Schipborg

Het webinar is bedoeld om de inwoners in het gebied van Drentsche Aa te informeren over het nieuwe BIO-plan. Het webinar is vanaf donderdag 14 oktober te bekijken via  www.drentscheaa.nl/bioplan. Op deze pagina vindt u ook het plan zelf.

Vragen over het plan kunnen gesteld worden tijdens de inloopbijeenkomsten op 26 en 28 oktober. Tussen 16.00 en 20.00 uur kunt u binnenlopen. Dinsdag 26 oktober is de inloop in Café Restaurant Hofsteenge in Grolloo. Donderdag 28 oktober bent u van harte welkom in Café De Drentsche Aa in Schipborg. Voor deze bijeenkomsten gelden de richtlijnen van de overheid. Vergeet daarom niet uw coronatoegangsbewijs mee te nemen als u komt.

Heeft u een idee?

Heeft u een idee voor de invulling van het plan voor het Nationaal Park Drentsche Aa? Laat het weten via www.drentscheaa.nl/ikhebeenidee.