Donker buiten? Licht aan en gaan!

Het is herfst en dat betekent dat de dagen steeds korter en donkerder worden. Fietsverlichting is dan extra belangrijk. Heb jij je fietsverlichting al gecheckt?

Heb jij je fietsverlichting al gecheckt? Op www.lichtaanengaan.nl vind je een handige checklist om te kijken of jouw fietsverlichting in orde is. Zo fiets je veilig naar school, de sportclub, muziekles, vrienden en andere leuke afspraken. Donker buiten? Licht aan en gaan!

Op www.lichtaanengaan.nl vind je ook andere handige tips over fietsverlichting. Wist je bijvoorbeeld dat extra verlichting, zoals knipperende lichtjes en fietsslingers in je wiel, niet is toegestaan? 

Campagne ‘Licht aan en gaan’

Onder het motto ‘Licht aan en gaan!’ vraagt het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) ook dit jaar aandacht voor het belang van goede fietsverlichting. Het VVBD doet dat samen met de politie, Veilig Verkeer Nederland, ANWB en de Drentse gemeenten. Doel van de campagne is om jonge fietsers te attenderen op hun zichtbaarheid in het verkeer als de dagen korter worden. 

Dit jaar is er extra aandacht voor jongeren die van en naar hun sport fietsen. Sportverenigingen ontvangen campagnematerialen om op te hangen in de sportvereniging. Daarnaast kunnen ze een bezoekje ontvangen van het campagneteam. En vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland houden op verschillende plekken in de provincie fietscontroles. Je kunt de campagne daarnaast tegenkomen op borden langs de weg, krijtverfuitingen en lichtprojecties op fietspaden, in de bioscoop, op RTV Drenthe en online via sociale media zoals Instagram.