Nieuws oktober 2021

 • Ruthger Schoonderbeek nieuwe gemeentesecretaris Aa en Hunze

  27 oktober 2021

  Ruthger Schoonderbeek volgt Marleen Tent op als gemeentesecretaris en algemeen directeur bij de gemeente Aa en Hunze. Schoonderbeek start op 1 december.

 • Bezoek een duurzaam huis tijdens de Nationale Duurzame Huizenroute!

  25 oktober 2021

  Bent u ook wel eens benieuwd hoe dat nu in de praktijk bevalt; een warmtepomp. Krijgen mensen hun huis daar nou echt wel warm mee? En hoe hebben ze dat dan aangepakt? Hoe hoog is de energierekening?

 • Opruiming gevonden fietsen

  25 oktober 2021

  Bij het gebouw van de buitendienst aan de Oelenboom in Gieten, worden gevonden fietsen opgeslagen. Het grootste gedeelte van die fietsen ligt inmiddels al zo lang opgeslagen dat deze afgevoerd mogen worden.

 • Locaties nieuwe bankjes bekend

  25 oktober 2021

  Voor de zomer vroegen we onze inwoners om geschikte locaties voor het plaatsen van tien nieuwe bankjes. Deze bankjes worden ons aangeboden door het Recreatieschap en verdienen een mooi plekje in de gemeente.

 • ‘Het is toch heel gewoon wat we doen?’

  25 oktober 2021

  Wat hebben een student, een eindexamenleerling en twee gepensioneerden uit Gasselternijveen met elkaar gemeen? Ze zijn alle vier al jaren vrijwilliger bij v.v. Gasselternijveen.

 • Raadslid in Beeld: Henriëtte Rossingh - Van Os

  25 oktober 2021

  De gemeenteraad heeft een bijzondere plek binnen Aa en Hunze. De raad is een groep van 21 gekozen volksvertegenwoordigers die het dagelijks bestuur controleert.

 • Ontdek de drie- en vierwielfiets op 16 november in Nooitgedacht

  25 oktober 2021

  Heb je wel eens op een drie- of vierwielfiets gefietst? Zo’n fiets is ideaal voor als je niet meer op een tweewieler durft te fietsen. Bijvoorbeeld omdat op- en afstappen lastig is of je evenwicht niet zo goed meer is. Een drie- of vierwielfiets houdt je in evenwicht vanwege de extra wielen die de fiets heeft. Wil je wel eens weten hoe het is om op zo'n fiets te fietsen? Kom dan naar de gratis ontdekdag van de Fietsersbond op 16 november bij Sporthal De Trans, Dobbe 2 in Nooitgedacht.

 • Verkeerd naamgebruik brief onderzoek afval

  21 oktober 2021

  Door een interne fout heeft een deel van de inwoners van Aa en Hunze een brief ontvangen waarin zij worden aangeschreven met een verkeerd naamgebruik.

 • Ja Geweldig! VIP Vrijwilligerswerk

  19 oktober 2021

  Zoek je een leuke én zinvolle tijdsbesteding?
  Misschien is een van onderstaande vacatures dan iets voor jou!

 • Doet u ook mee met de Nationale Duurzame Huizenroute?

  19 oktober 2021

  Heeft u ervaring met het duurzamer maken van uw huis? Is uw huis bijvoorbeeld al geïsoleerd, heeft u zonnepanelen laten leggen, een duurzame tuin of bent u misschien al overgestapt op een warmtepomp en vindt u het leuk om andere mensen te laten zien wat u gedaan heeft?

 • Donker buiten? Licht aan en gaan!

  19 oktober 2021

  Het is herfst en dat betekent dat de dagen steeds korter en donkerder worden. Fietsverlichting is dan extra belangrijk. Heb jij je fietsverlichting al gecheckt?

 • Oogstseizoen: Modder op de weg

  19 oktober 2021

  In het najaar zien we vaak moddersporen op de weg. Boeren zijn momenteel volop gewassen aan het oogsten.

 • Gratis Takkenweken

  20 oktober 2021

  In week 44, 45 en 46 zijn er weer Takkenweken. Tijdens de gratis takkenweken van 2 tot en met 20 november kunnen alle inwoners van de gemeente hun groenafval gratis brengen.

 • Ontdek en beleef al wandelend de Drentse TT historie

  19 oktober 2021

  Tot en met 2025 (100 jaar TT) is Drenthe een prachtige wandeltocht rijker. Verbonden door het historische verhaal van het Circuit van Drenthe wandel je in de mooiste natuurgebieden, door gezellige toeristische TT dorpjes, langs diverse culturele activiteiten en finish in het centrum van Assen.

 • Hondsrug Drenthe “een tijdloos kwartetspel”

  19 oktober 2021

  Spelenderwijs het verhaal van Hondsrug Drenthe ontdekken!

 • Stichting De Amer ontvangt €10.000 subsidie voor verduurzaming en modernisering technische installaties

  19 oktober 2021

  Stichting De Amer (Cultureel Café De Amer) gaat de technische installaties verduurzamen en moderniseren. Uit de subsidieregeling Vitaal platteland- dorpsinitiatieven ontvangen zij daarom €10.000,-.

 • Veilig en gezond op weg met 'Het Nieuwe Fietsen' in Aa en Hunze

  15 oktober 2021

  Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert voor inwoners (60+) van de gemeente Aa en Hunze de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’. Ook de ervaren fietser merkt weleens dat het fietsen anders is geworden.

 • Eerste openbare laadpalen in gebruik genomen

  14 oktober 2021

  De afgelopen weken is een groot aantal laadpalen in de gemeente Aa en Hunze geplaatst, waarvan twee bij het gemeentehuis in Gieten. Wethouder Co Lambert heeft hier deze week de eerste elektrische auto ingeplugd en is blij met deze ontwikkeling: “Deze laadpalen vormen een mooie basis voor ons laadnetwerk. Fijn dat we nu ook bezoekers van het gemeentehuis een laadpunt kunnen bieden.”

 • Raadslid in Beeld: Bertus Reinders

  12 oktober 2021

  De gemeenteraad heeft een bijzondere plek binnen Aa en Hunze. De raad is een groep van 21 gekozen volksvertegenwoordigers die het dagelijks bestuur controleert. Maar wie zitten er in die gemeenteraad? Wat drijft hun? Waar zijn ze trots op? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. In deze aflevering: Bertus Reinders (Gemeentebelangen)

 • Uit de Raad Week 38

  12 oktober 2021

  Binnen de gemeentelijke politiek heeft iedereen een eigen rol. Onze raad van 21 gekozen volksvertegenwoordigers bepaalt en controleert het beleid. Het college van burgemeester en wethouders bereidt het beleid voor en voert de besluiten van de raad uit. In de rubriek ‘uit de raad’ houdt de gemeenteraad u op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen. Wilt u in gesprek met de gemeenteraad of meer informatie? Ga dan naar aaenhunze.bestuurlijkeinformatie.nl.

 • In gesprek over uitdagingen Nationaal Park Drentsche Aa

  12 oktober 2021

  Wilt u meer weten over hoe Nationaal Park Drentsche Aa om gaat met actuele uitdagingen? Bekijk dan vanaf donderdag 14 oktober het webinar over het nieuwe Beheer-, Inrichtings- en Ontwikkelingsplan (BIO-plan) voor het Drentsche Aa-gebied. Als vervolg op het webinar zijn er dinsdag 26 en donderdag 28 oktober twee inloopmomenten. Bent u erbij?

 • Verloren en gevonden voorwerpen: Wat te doen?

  12 oktober 2021

  Sleutels, portemonnee of een ander voorwerp verloren? Het kan zijn dat een eerlijke vinder deze voorwerpen naar het gemeentehuis heeft gebracht óf een melding heeft gemaakt over het gevonden voorwerp.

 • Oudste Aa en Hunzenaar wordt 104 jaar

  12 oktober 2021

  Burgemeester Anno Wietze Hiemstra feliciteerde mevr. Van der Horn-Stulp 29 september met haar verjaardag.

 • Naturalisatie

  13 oktober 2021

  Voor het eerst in maanden is er weer een naturalisatieceremonie gehouden.

 • Begroting 2022 gemeente Aa en Hunze sluitend

  07 oktober 2021

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze presenteert de gemeenteraad met gepaste trots een sluitende begroting aan voor 2022. Dit is de laatste begroting van het huidige college.

 • MTB-en als een prof

  06 oktober 2021

  Techniek, remmen, balans en over obstakels rijden: leerlingen van basisscholen uit Gieten en Gasselte kregen woensdag 29 september MTB clinics in het bos aan de Nijslootsweg in Gieten. De kinderen mochten op en rondom het parcours van de Super Prestige Veldrit hun talenten laten zien.

 • Week van de (Digitale) toegankelijkheid

  06 oktober 2021

  De week van 4 oktober tot en met 8 oktober staat in het teken van toegankelijkheid. Dit jaar staat het thema ‘Digitale toegankelijkheid’ centraal.

 • In oktober voordelig je fiets stallen in een hub-fietskluis

  06 oktober 2021

  Stal je fiets op een hub voor maar € 0,10 per dag

 • Werk in uitvoering: onderhoud sloten in de gemeente Aa en Hunze

  06 oktober 2021

  Voor de sloten langs openbare wegen geldt een gezamenlijke onderhoudsplicht voor de gemeente en de aanliggende grondeigenaar. Een deel van de sloten zijn schouwsloten.

 • Aangepaste openingstijden gemeentehuis en ABS

  06 oktober 2021

  Op woensdag 6 oktober en donderdag 7 oktober gelden er andere openingstijden van het gemeentehuis en het ABS.

 • Raadslid in beeld: Nanno Pul

  01 oktober 2021

  De gemeenteraad heeft een bijzondere plek binnen Aa en Hunze. De raad is een groep van 21 gekozen volksvertegenwoordigers die het dagelijks bestuur controleert. Maar wie zitten er in die gemeenteraad? Wat drijft hun? Waar zijn ze trots op? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. In deze aflevering: Nanno Pul (Combinatie Gemeentebelangen).