Gemeente Aa en Hunze doet ook mee!

Woensdag 7 oktober hebben wethouder Co Lambert en Els van der Pol (lid van de werkgroep Onbeperkt meedoen) het Manifest ‘Iedereen doet mee’ ondertekend.

Hiermee geeft de gemeente Aa en Hunze aan dat ze een inclusieve gemeente is, voor mensen met én zonder handicap, beperking of psychische kwetsbaarheid. 

Met het ondertekenen van dit manifest laat de gemeente zien dat ze er aan werkt om een inclusieve samenleving te zijn en dat ze hierin wil leren, van en samen met mensen die hier ervaring mee hebben. Daarom is de werkgroep Onbeperkt meedoen opgericht. In deze werkgroep zitten ervaringsdeskundigen uit de gemeente.. 

Week van de toegankelijkheid

Van 5 tot 9 oktober was het de Week van de Toegankelijkheid. Een mooi moment om het Manifest te ondertekenen en om hier even bij stil te staan. Door de coronacrisis vindt het leven momenteel vooral thuis en online plaats. We werken, ontspannen, spelen en ontmoeten elkaar veelal via het internet. Daarom was deze Week van de Toegankelijkheid dit jaar vooral gericht op digitale toegankelijkheid.