Project Gezond Scoren FC Groningen gestart!

De basisscholen cds ’t Kompas, obs de Eshoek, obs Gieten en SWS Oostermoer doen mee aan het project Gezond Scoren. Gezond Scoren is een gezondheidsproject voor basisschoolkinderen, waarbij spelers van FC Groningen worden ingezet om kinderen en hun ouders bewust te maken van en aan te zetten tot een gezonde leefstijl.

Themavideo’s

Het project duurt zes weken en richt zich op basisschoolleerlingen uit groep 5 tot en met 8. Iedere week wordt er een gezondheidsthema behandeld, aangeleverd door de GGD. De thema’s zijn ontbijten, groente & fruit, bewegen, geluk, water drinken en slapen. FC Groningen verzorgt een passende video-opname over dit thema, met in de hoofdrol een selectiespeler. Naast de video ontvangen de basisscholen ook werkboeken en kunnen zij deelnemen aan diverse acties. 

Gezondheidsquiz

Het project wordt afgesloten met een finale. Drie finalisten maken tijdens de grote gezondheidsquiz kans op fantastische prijzen voor het bevorderen van een gezonde leefstijl rondom de scholen. De winnende school wint een Schoolplein14!