Onthulling Global Goals bord in Rolde

Maandag 15 oktober heeft wethouder Co Lambert het eerste bord met het nieuwe Global Goals logo onthuld in Rolde.

Aa en Hunze 4 Global GoalsLangs een aantal wegen in Aa en Hunze hingen nog Millenniumgemeenteborden. Deze vier borden zijn nu vervangen door borden met het nieuwe logo: AaenHunze4GlobalGoals. De andere 3 borden hangen in Gasselternijveen, Gieten en Annen.

Onthulling Global Goals bord

Van Millenniumgemeente naar Global Goals gemeente

Aa en Hunze werd in 2010 Millenniumgemeente. Dit om samen met inwoners bij te dragen aan de internationale afspraken (millenniumdoelen) om armoede en milieuvervuiling te verminderen en onderwijs en volksgezondheid te verbeteren. Vanaf 2016 zijn de Millenniumdoelen opgevolgd door de Global Goals. Als gemeente willen we bijdragen aan een rechtvaardige, veilige, duurzame en welvarende wereld, zowel binnen de gemeentegrenzen als daarbuiten. In Aa en Hunze is het platform Global Goals actief om vooral de doelen onder de aandacht van inwoners te brengen. Met de Global Goals (Werelddoelen voor duurzame ontwikkeling) moet armoede, ongelijkheid en klimaatverandering binnen 15 jaar worden aangepakt.

Global Goals bord

Mooie opbrengst voor de Voedselbank

Donderdag 18 oktober heeft het platform Global Goals een actiedag voor de voedselbank georganiseerd. Samen met college- en raadsleden hebben ze een mooie opbrengst voor de voedselbank opgehaald.

Bij de Plus in Rolde zijn 18 kratten met producten opgehaald + 70 pakken cupcakes gedoneerd door de supermarkt. Bij de Coöp zijn 19 kratten met producten opgehaald. De platformleden kijken terug op een mooie en succesvolle dag!

Platform Global Goals en de voedselbank bedanken de inwoners en supermarkten van Rolde voor hun bijdrage aan de Global Goals actie voor de voedselbank!

Man staat naast Golbal Goals bordWethouder houdt krat met producten vast