Gemeente Aa en Hunze is zes blikmikkers rijker

De gemeente is al een aantal jaar actief bezig met het aanpakken van zwerfafval. We willen zwerfafval zo veel mogelijk voorkomen, en waar nodig aanpakken. Vanuit het zwerfafvalfonds van Nedvang (Nederland van Afval naar Grondstof) zijn er zogenaamde blikmikkers aangeschaft. Zes blikmikkers worden op verschillende plekken geplaatst waar vaak zwerfafval ligt. Dit is bijvoorbeeld langs een schoolroute of langs het fietspad bij een recreatieplek.

Proefperiode Gasselternijveenschemond

Langs een fietsroute in Gasselternijveenschemond werd een blikvanger geplaatst. Afval dat vaak verspreid langs de route lag wordt nu in het net gegooid. Het afval dat er nog wel is, ligt nu dichtbij de blikvanger en is dus makkelijk op te ruimen. Onze ervaring met de blikvanger is dus zeer positief. Wel is er nu gekozen voor een blikmikker van staal in plaats van een blikvanger met een net. Dit biedt voordelen bij een wat hardere wind en is eenvoudiger te legen.

Plaatsing blikmikkers

Op vrijdag 5 oktober zijn er op verschillende plekken in de gemeente blikmikkers geplaatst. De oude blikvanger in Gasselternijveenschemond werd vervangen door een blikmikker. Ook komt er één op de schoolroute langs de Noordzijde. In Gieten wordt er één geplaatst vlakbij Sportpark De Goorns en langs de loop- en fietsroute van het OV-knooppunt naar het centrum. In het dorp Anderen zal er een blikmikker komen vlakbij het viaduct van de N33. Tot slot wordt er één geplaatst bij de entree van het Balloërveld.